Oostende - De Stad aan Zee

Nieuwe pc’s in ontmoetingscentra

Posted
PC's
Nieuwe PC’s in ontmoetingscentra Oostende

Wie de komende dagen één van de ontmoetingscentra in de stad bezoekt, zal gebruik kunnen maken van een compleet nieuwe computerinfrastructuur. ‘We hebben alle ontmoetingscentra uitgerust met nieuwe pc’s, schermen en printers. Op die manier zal de gebruiker er nu nog beter terecht kunnen voor PC- en internetgebruik. Want dat moet tenslotte een basisrecht zijn van alle inwoners in onze stad’, aldus Eerste Schepen Bart Tommelein (Open Vld), bevoegd voor IT en Oostende@Internet, en Schepen Nancy Bourgoignie (sp.a), bevoegd voor de ontmoetingscentra.

Reeds een aantal jaren kunnen Oostendse inwoners in de ontmoetingscentra terecht om vrij te surfen. Het zijn vrijwilligers van het project Oostende@Internet die de gebruikers begeleiden in de verschillende computerzalen. Afgelopen maanden bleek echter dat vernieuwing noodzakelijk was.

Schepenen Tommelein (Open Vld) en Bourgoignie (sp.a): ‘In totaal werden 40 nieuwe pc’s en schermen aangekocht, evenals 8 printers. Bovendien plannen we voor eind dit jaar nog grote vernieuwingen want dan zullen alle centra ook uitgerust zijn met een gratis WIFI-netwerk.’

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.