Oostende - De Stad aan ZeeVeiligheid

Nieuwe roodlicht- en snelheidscamera aan ‘zwart kruispunt’ vlak voor Kennedyrondpunt

Het voorbije jaar werden vijf ongevallen geregistreerd aan het kruispunt van de Elisabethlaan met de Gistelsesteenweg. Daarom wordt begin 2021 op dit ‘zwart punt’ een extra roodlicht- en snelheidscamera geplaatst.

Elk verkeerslachtoffer is er één te veel. Het verhogen van de verkeersveiligheid is een doel van zowel de Vlaamse Overheid als van Stad Oostende. Niet alleen infrastructuurwerken dragen bij tot een veiliger verkeer, ook handhaving is belangrijk.

Eén van de zwarte punten in onze stad is het kruispunt tussen de Gistelsesteenweg en de Elisabethlaan, ter hoogte van het John F. Kennedyrondpunt. Afgelopen jaar registreerden we vijf ongevallen op die plaats waarvan twee met licht gewonden.  Het kruispunt wordt nu uitgerust met een een roodlicht en -snelheidscamera. Stad Oostende kan hiervoor rekenen op de steun van de Vlaamse Overheid.

“Minister Lydia Peeters komt tegemoet aan de vraag vanuit lokale besturen naar handhaving voor de aanpak van verkeersonveilige situaties. We zijn dan ook tevreden dat erin gegaan wordt aan onze vraag. De installatie van de nieuwe camera wordt verwacht in de eerste helft van 2021”, aldus een tevreden burgemeester Bart Tommelein.