‘Onze eis om harde garanties was terecht’

Posted on Posted in Haven

De Britse overheid heeft het contract met Seaborne Freight voor een ferrylijn tussen Ramsgate en Oostende verbroken, omdat het bedrijf de deadlines niet haalde. Ondanks de inspanningen van het Oostendse stadsbestuur en de haven om tot een waterdicht contract te komen, lijkt de ferrylijn voorlopig van de baan. ‘Dit bewijst dat we het bij het rechte eind hadden om harde garanties te eisen’ aldus burgemeester Bart Tommelein, schepen Charlotte Verkeyn en CEO van de haven Dirk Declerck.

De Britse overheid heeft het contract met Seaborne Freight voor een ferrylijn tussen Ramsgate en Oostende verbroken. Het bedrijf haalde de afgesproken deadlines niet. Burgemeester Bart Tommelein, schepen Charlotte Verkeyn en CEO van de haven Dirk Declerck zijn niet verbaasd. Sinds hun bezoek aan Groot-Brittannië leken de onderhandelingen in een stroomversnelling te komen. Er liepen gesprekken met Seaborne Freight, lokale overheden Thanet en Kent County Council, het federale Department for Transport, ambassadeur Alison Rose… Maar ondanks alle inspanningen van het stadsbestuur en de haven om tot een waterdicht contract te komen, bleef het maar wachten op de ondertekening door Seaborne.

‘Het bewijst dat het nieuwe stadsbestuur en Haven Oostende het bij het rechte eind hadden om harde economische garanties te eisen’ aldus Tommelein, Verkeyn en Declerck. ‘We hebben momenteel geen bevestiging van de Britse overheid dat ze met andere partners aan het onderhandelen is. Mocht dat het geval zijn, blijven wij in elk geval op dezelfde lijn: we zijn voorstander van een nieuwe ferrylijn maar énkel met de nodige garanties, zowel financieel als op vlak van veiligheid.’

Foto: Port of Ostend

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.