Oostende pakt uit met Christmas TikTokTour

Posted on Posted in Toerisme

Oostende was dit voorjaar de eerste stad die, met groot succes, uitpakte met een TikTokTour. Vanaf 7 december krijgt deze tour een originele spin-off: de Christmas TikTokTour. Deze interactieve wandeling combineert de mooie Oostendse kerstverlichting en speciale kerstdecors met kerstmuziek en creatieve dansjes.

De Christmas TikTokTour brengt je opnieuw langs 10 iconische en verlichte locaties in de Stad aan Zee. Denk maar aan Kursaal Oostende, de Mercator, het Vissersplein en nog veel meer. Nieuw zijn enkele tijdelijke locaties die volledig in kerstthema zijn ingericht: het Huis van de Kerstman op het Wapenplein, speciaal aangeklede kerstchalets en metershoge kerstbomen. De sfeervolle kerstverlichting aan onder andere het bloemenuurwerk in het Leopoldpark, het Wapenplein en Marie-Joséplein geven de tour een nostalgisch tintje.

“TikTok is de populairste app bij jongeren. De originele TikTokTour lokte ondertussen al bijna 20.000 mensen naar Oostende.”, aldus Burgemeester Bart Tommelein. “Met deze Christmas TikTokTour hopen we verder te bouwen op dat succes en tegelijk een nieuwe kant van Oostende te laten zien. Onze stad schittert momenteel door de prachtige kerstverlichting en die zal ook in de TikTokTour terugkomen.”

@visitoostende in TikTok-cijfers

Het TikTok-account van Oostende @visitoostende heeft al bijna 40.200 volgers op de teller en werd geverifieerd door TikTok. De interactieve video’s op het account kregen zelfs al meer dan 463.800 likes en enkele miljoenen views.

De nieuwe wandeling zal gratis te downloaden zijn vanaf maandag 7 december via www.tiktokoostende.be of af te halen bij Toerisme Oostende vzw.

Een preview van het eerste dansje uit de Christmas TikTokTour is hier alvast te bekijken.