CommunicatieOostende - De Stad aan ZeeToerisme

Oostende stelt gratis terreinen ter beschikking van jeugdbewegingen die kamp in het water zien vallen

Posted

Heel wat jongerenorganisaties kunnen door het noodweer niet terecht op hun voorziene kampplaats. Ze moeten snel op zoek naar een alternatief. Stad Oostende stelt daarom in augustus twee terreinen gratis ter beschikking van jeugdverenigingen. Zo kunnen ze een kamp aan zee organiseren.

Heel wat jeugdbewegingen plannen in de zomerperiode een kamp op verplaatsing. Het startschot voor de kampzomer was voor veel jongeren dan ook een opluchting. Vooral na een complex schooljaar met vele coronaregels is een zomerkamp meer dan welkom. Door het noodweer in verschillende gebieden in ons land moesten heel wat jeugdbewegingen noodgedwongen hun kampplaats verlaten of kunnen ze hun voorziene kampplaats niet gebruiken. Op korte termijn moeten heel wat jongerenorganisaties dus op zoek naar een alternatief.

Stad Oostende helpt hen graag om een kamp aan zee te organiseren. Daarom stelt de stad twee terreinen gratis ter beschikking als tijdelijk kampterrein tijdens de maand augustus. Het gaat om de evenementenweides Sportpark De Schorre en Nieuwe Koers (thv de Duinkerkseweg). Deze tijdelijke kampterreinen kunnen enkel gebruikt worden door jeugdverenigingen die lid zijn van een landelijk erkende jeugdverenging. De stad zorgt voor de nutsvoorzieningen zoals water en elektriciteit. Enkel het concrete verbruik wordt aangerekend. De organisatie van de kampen gebeurt volgens de coronamaatregelen die op dat moment gelden.

Zo hoopt de stad zijn steentje bij te dragen en kunnen hopelijk heel wat kinderen alsnog van een kamp genieten deze zomer. Jongerenorganisaties die geïnteresseerd zijn, kunnen contact opnemen met de dienst Jeugd via 059 25 89 99 of jeugd@oostende.be.