Oostende - De Stad aan ZeeToerisme

Oostende steunt de lokale restaurants met een grote takeaway-campagne

Omdat de steun aan de Oostendse restaurants meer nodig is dan ooit tevoren, zetten Stad Oostende, het Economisch Huis en Toerisme Oostende samen enkele acties op in de komende weken. Alle initiatieven van de restaurants, van afhaalservice tot maaltijden aan huis, worden gebundeld op de websites en in een overzichtelijke folder. Verder wordt een communicatiecampagne op poten gezet. Inwoners en bezoekers ontvangen daarnaast ook nog kraskaarten bij aankoop vanaf 30 euro, waarmee prijzen te winnen vallen.

Op de websites van Toerisme Oostende, het Economisch Huis Oostende en Stad Oostende vind je een overzicht met alle horecazaken die takeaway of delivery aanbieden. Alle stadsorganisaties zullen dat aanbod ook communiceren via hun eigen socialemediakanalen en nieuwsbrieven. In het straatbeeld zie je binnenkort grote affiches opduiken om iedereen warm te maken om een maaltijd af te halen bij een lokaal restaurant.

Kraslotjes bij elke afhaal- of aan huis geleverde maaltijd

Bij aankoop vanaf 30 euro in één van deze restaurants ontvang je vanaf het weekend van 24 en 25 oktober een kraslotje. Indien je één van de winnende loten krast, ontvang je een #ikkoopinoostende-cheque van € 25 om te spenderen bij de deelnemende Oostendse handelszaken. Dit zorgt niet enkel voor een leuke extra voor de winnaar, maar ook de lokale handel krijgt zo een duwtje in de rug.

De Instagrampagina’s van @visitoostende en @economischhuisoostende zullen een blik achter de schermen werpen bij de hotels, bij de restaurants die take away aanbieden alsook bij de mensen thuis die van een lekkere take-away maaltijd genieten. Hier krijg je meermaals een blik achter de schermen bij een Oostendse ondernemer, waardoor duidelijk wordt dat het zeker veilig is om naar Oostende af te reizen.

Horeca-uitbaters ten volle ondersteunen

“Met het Economisch Huis proberen we onze lokale ondernemers op zoveel mogelijk vlakken te ondersteunen”, zegt schepen Charlotte Verkeyn. “Nu de restaurants en cafés voor een tweede maal de deuren moeten sluiten, zullen we opnieuw 100% inzetten op het takeaway- en delivery-verhaal. We willen niet alleen de consument aanmoedigen om bij hun favoriete horecazaak te bestellen, maar ook de horeca-uitbaters op weg helpen met het opzetten van een online bestelplatform zodat ze hier zo snel mogelijk mee van start kunnen gaan.”

“Het is een zware klap voor de restaurants en cafés dat ze de deuren voor minstens een maand moeten sluiten. We weten dat de horeca een zeer dynamische sector is en we zien opnieuw overal creatieve initiatieven. We steunen hen dan ook door onze sterkte in communicatie aan te bieden”, zegt burgemeester Bart Tommelein. “Daarnaast zorgen we ervoor dat een bezoek tijdens de herfstvakantie de moeite waard is met wandelingen en zoektochten, die je vanuit een veilige bubbel kan beleven.”

Herfstvakantie in Oostende

Tijdens de herfstvakantie valt er ook dit jaar een heleboel te beleven in Oostende. Zo ontwikkelde het Geluidshuis een maritieme audiotour door de stad, komt Tik Tak naar Fort Napoleon en kunnen de jongsten Oostende ontdekken door de ogen van James Ensor. Er komen ook twee zoektochten in de stad: een Tik Tak-zoektocht voor 2-6-jarigen en een uitdagende griezelzoektocht rond het jeugdboek Hotel Habbekrats voor kinderen vanaf 8 jaar. Met deze mooie mix van activiteiten voor kinderen van alle leeftijden vinden gezinnen absoluut hun ding. De activiteiten liggen verspreid over de stad en de hotels werken samen met lokale restaurants om een lunch en diner aan te bieden op maat. Een vakantie in Oostende blijft dus zeker de moeite waard.

Tijdens het weekend van 7 – 8 november zullen er ook tal van acties aangeboden worden bij Oostendse handelaars voor de Shoppingdays. Bij aankoop (vanaf € 30) bij één van deze handelaars tijdens de Shoppingdays, zal je ook een kraslotje ontvangen en kans maken op een leuke prijs. Deelnemende zaken zijn terug te vinden op economischhuis.be