Oostendebon langer geldig om horeca en contactberoepen te steunen

Posted on Posted in Economie, Economisch Huis, Oostende - De Stad aan Zee, Toerisme

De Oostendebon die half december in de bus zal vallen bij alle Oostendse gezinnen en tweedeverblijvers blijft langer geldig, namelijk tot eind april. Zo wil Stad Oostende alle handelszaken die voorlopig gesloten moeten blijven, tegemoetkomen. Mensen die de horeca of contactberoepen zoals kappers of schoonheidsspecialisten willen steunen, kunnen hun bon dus even sparen tot die weer open gaan.

Volgende week wordt de Oostendebon per post verstuurd naar alle Oostendse gezinnen en tweedeverblijvers. Die kunnen ze bij de deelnemende lokale handelaars besteden tot en met 30 april 2021.Oorspronkelijk zouden de bonnen geldig zijn tot eind februari, maar dat werd beslist op een moment dat alle handelszaken nog geopend waren. Omdat de Oostendebon in het leven geroepen is om zuurstof te geven aan de volledige lokale economie, besliste Stad Oostende om de geldigheidsduur te verlengen. Zo kunnen ook horecazaken of contactberoepen hopelijk na nieuwjaar nog profiteren van klanten die hun Oostendebon gebruiken.

App voor handelaars om de bonnen te innen

De Oostendebon kan gebruikt worden bij alle deelnemende lokale handelaars, van kledingzaken of boekenwinkels tot tuincentra en opticiens. Oostendse handelaars kunnen zich nog tot 15 januari inschrijven, maar wachten beter niet te lang als ze ten volle gebruik willen maken van de Oostendebon.

Wie zich al registreerde, kan ondertussen ook de Cirklo-app installeren om de bonnen te kunnen innen. Handelaars vinden meer info op www.oostende.be/oostendebon en kunnen bij problemen terecht bij het Economisch Huis. Ook de lijst met deelnemende handelaars vind je op die website.

Solidariteit en sociale projecten

Stad Oostende lanceert in deze eindejaarsperiode ook nog een oproep tot solidariteit. Wie de Oostendebon zelf niet nodig heeft, kan die altijd schenken aan iemand die een (financieel) duwtje in de rug kan gebruiken in deze moeilijke tijden. Sowieso krijgen kwetsbare gezinnen 20 euro extra bovenop de ‘gewone’ Oostendebon. Gezinnen met verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds krijgen 80 euro, ander gezinnen en tweedeverblijvers krijgen 60 euro.

Ook het bedrag van eventuele ongebruikte Oostendebonnen, komt goed terecht. Het restbedrag gaat immers naar een aantal sociale projecten van Stad Oostende. Eén daarvan is nu al duidelijk: een koelwagen voor het voedselverdeelplatform van sociale kruidenier Antenne. Op die manier kunnen nog meer kwetsbare Oostendenaars toegang krijgen tot betaalbare en gezonde voeding.

Wie meer wil weten over de Oostendebon kan ook terecht op de website voor een overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden.