Oostende - De Stad aan Zee

Oostends bier en muziek verrassen stadsmedewerkers bij alternatieve nieuwjaarsreceptie

Posted

Gie zie mien Zèèkapiting, een blond Zwoantje, Piekenoas, Saison a l’ Ostendaise, Keyte, Goldfinger en Krevet. Het zijn enkele lekkere Oostendse biertjes die de stadsmedewerkers vandaag vinden in hun ‘aperobox’: het alternatief voor de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie voor het personeel. Die kan door corona uiteraard niet doorgaan, maar de aperoboxen, gevuld met lokaal lekkers, zijn een smaakvol en feestelijk alternatief.

Net als de nieuwjaarsreceptie voor inwoners en tweedeverblijvers, wordt ook de jaarlijkse receptie voor het stadspersoneel opnieuw gedwarsboomd door corona. Met een aperobox wil Stad Oostende al zijn medewerkers toch een feestelijke start van het nieuwe jaar bezorgen.

‘Ostend is Music’ en Oostends bier met karakter

“We maken van de aperobox gebruik om twee minder bekende troeven van Oostende in de kijker te zetten, die dat eigenlijk wel verdienen: ons bier en onze muziek”, vertelt burgemeester Bart Tommelein. “Bij de hapjes zit een code om de playlist ‘Ostend is Music’ te beluisteren via Spotify. Sommige medewerkers hebben zelf misschien nog niet ontdekt wat voor geweldige muziek in allerlei genres er in Oostende gemaakt wordt. Ideaal als achtergrond bij de hapjes uit de box.”

Om de dorst te stillen, kregen alle medewerkers de keuze tussen een alcoholvrij aperitiefje of een Oostends biertje: Gie zie mien Zèèkapiting, een ZwoantjePiekenoasSaison a l’ OstendaiseKeyteGoldfinger en Krevet. De stad geeft de biertjes willekeurig  mee in de verschillende boxen, zodat collega’s nadien de biertjes met elkaar kunnen vergelijken en elkaar de ultieme biertip kunnen geven. “Veel mensen zullen Oostende niet meteen linken aan bier”, aldus Bart Tommelein, “maar daarom zijn de brouwsels uit onze stad niet minder lekker. Integendeel: net als onze muziek zit ons bier boordevol karakter. Er zijn maar liefst zeven verschillende Oostendse bieren die we kunnen meegeven in de aperoboxen. Op die manier willen we als stad ook zelf onze slagzin #ikkoopinOostende uitdragen.”

2.000 boxen, waarvan 15% vegetarisch

De hapjes, die in eigen huis gemaakt worden, gaan ook naar enkele partners en verzelfstandige stadsorganisatie zoals de Lokale Politie, de Brandweer, Toerisme, het Economisch Huis Oostende, enzovoort. Int totaal worden ruim 2.000 boxen verdeeld over net iets meer dan 100 diensten of locaties. 15 procent van de medewerkers koos voor het vegetarisch alternatief en twee op de drie stadsmedewerkers laat zich vandaag verrassen door een Oostends biertje.

“We brengen het lekkers tot bij de diensten waar permanentie is, zoals bijvoorbeeld in woonzorgcentrum A. Lacourt, de ontmoetingscentra en de kinderdagverblijven. Al onze medewerkers maken dagelijks het verschil voor onze unieke stad en haar inwoners in soms moeilijke omstandigheden. We bedanken hen dan ook graag bij het begin van het nieuwe jaar met dit initiatief. We merken trouwens dat we hiermee meer collega’s bereiken dan met een traditionele nieuwjaarsreceptie. Zo zie je maar dat corona ook opportuniteiten biedt”, stelt burgemeester Bart Tommelein.