Oostendse gemeenteraad live te bekijken op website

Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Eerste Schepen Bart Tommelein (Open Vld) en Gemeenteraadsvoorzitter Sabine Friederichs (Open Vld) kondigen aan dat de gemeenteraad van vrijdag 27 september voor de eerste maal live zal worden uitgezonden. ‘De openbare zittingen van de gemeenteraad zullen via livestreaming tot in de huiskamer te volgen zijn. Bewoners zullen op die manier veel meer betrokken worden in het politiek gebeuren, een belangrijke stap om de lokale democratie te verhogen’, aldus Schepen Tommelein, bevoegd voor digitalisering.

Reeds in het begin van deze legislatuur maakte Tommelein (Open Vld) duidelijk dat het contact tussen het stadsbestuur en de Oostendse burger transparanter diende te verlopen. Ook het idee om de Oostendse gemeenteraad voortaan live te laten uitzenden, maakt deel uit van zijn Digitaal Actieplan. Het schepencollege van 26 augustus besliste over te gaan tot gunning.

Tommelein: ‘Om te oordelen over het lokale politieke gebeuren, was de Oostendenaar enkel aangewezen op informatie van de pers of de verschillende politieke vertegenwoordigers. Tenzij de burger een fysieke verplaatsing naar de raadzaal deed, wist hij of zij niet wat effectief in de gemeenteraad, het stedelijk politieke beslissingsorgaan bij uitstek, gebeurde. Daar komt nu met de live-streaming eindelijk verandering in.’

De firma ‘The Video Factory’ zal drie professionele camera’s gebruiken om de debatten in beeld te brengen. Een regisseur mixt de beelden en stuurt ze naar de stedelijke website. ‘De beelden zullen zowel live als uitgesteld te bekijken zijn op de websiteBelangrijk is dat het om een neutraal systeem gaat waarbij telkens diegene wordt gefilmd die aan het woord is. We hopen het politiek debat op die manier nog te versterken‘, besluit Tommelein (Open Vld).

De gemeenteraadszitting op vrijdag 27 september zal vanaf 18u live te volgen zijn op www.oostende.be

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.