Oostende - De Stad aan Zee

Oostendse Open Vld-fractie reageert positief op nieuwe maaltijdtarieven

Kurt Claeys
Gemeenteraadslid Kurt Claeys

De Oostendse Open Vld-fractie reageert bij monde van gemeenteraadslid Kurt Claeys (Open Vld) positief op de nieuwe maaltijdtarieven voor de ontmoetingscentra. ‘De nieuwe tarieven zullen er enerzijds voor zorgen dat zij die echt nood hebben aan goedkope maar kwaliteitsvolle maaltijden hier beter gebruik van kunnen maken. Anderzijds wordt door een prijsstijging in de hoogste categorieën  een einde gemaakt aan de concurrentiepositie met de horecasector’, aldus gemeenteraadslid Kurt Claeys (Open Vld).

De nieuwe maaltijdtarieven zullen vanaf 2014 volgens het inkomensniveau variëren van 1 euro tot 9 euro voor de Oostendenaars. Niet-Oostendenaars betalen 11 euro, voor feestmaaltijden wordt een tarief van 13 euro gevraagd.

Kurt Claeys (Open Vld): ‘De ontmoetingscentra spelen reeds enkele jaren een belangrijke sociale functie in de verschillende Oostendse wijken. Met de tariefwijziging willen we terug naar die basisdoelstelling: ontmoeten. De wijziging laat namelijk toe dat een goede sociale mix in de centra zal ontstaan en dat zij die echt nood hebben aan de maaltijden hier aan een goedkoper tarief gebruik van zullen kunnen maken. Onze fractie pleitte bovendien ook om een einde te maken aan de concurrentiepositie met de lokale middenstand in stad. Een verhoging van die tarieven biedt daarvoor soelaas.’

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.