Opbouw voor WK Cyclocross 2021 in Oostende gestart onder voorbehoud

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee

Er wordt deze week opnieuw overleg gepland om de knoop door te hakken over de organisatie van het WK Cyclocross eind januari in Oostende. De eerste voorbereidingen voor de opbouw van het parcours zijn ondertussen gestart onder voorbehoud, om niet in tijdsnood te komen. Burgemeester Bart Tommelein: ‘We zijn hoopvol dat we met alle betrokken partijen samen een oplossing kunnen vinden.’

Vandaag zijn de eerste voorbereidingen gestart voor de organisatie van het WK Cyclocross op 30 en 31 januari 2021 in Oostende. Dit zijn voorbereidingen met een minimale financiële impact om – indien het WK effectief kan georganiseerd worden – niet in tijdsnood te komen bij de opbouw van het parcours.

Nu reeds is duidelijk dat als het WK Cyclocross plaatsvindt, dit zonder publiek zal zijn. Een organisatie zonder publiek betekent ook dat het grootste deel van de inkomsten uit ticketing en de verkoop van VIP-tafels wegvalt.

Stad Oostende, Vlaanderen, Belgian Cycling en UCI zullen deze week verder overleggen hoe het WK ondanks de minderinkomsten georganiseerd kan worden. Er zullen extra inspanningen nodig zijn om dit topevenement alsnog mogelijk te maken.

Burgemeester Bart Tommelein: “We zijn hoopvol dat we met alle betrokken partijen samen een oplossing kunnen vinden. Van zodra de knoop is doorgehakt zullen we daar uiteraard over communiceren.”