Oproep medische sector Oostende: kom niet zomaar naar spoeddienst of huisartsenpraktijk

Posted on Posted in Communicatie, Oostende - De Stad aan Zee

Stad Oostende overlegde vandaag met de medische sector uit Oostende. Er wordt aan de bevolking gevraagd om bij milde symptomen die kunnen wijzen op het coronavirus niet zomaar naar de spoeddienst, huisartsenpraktijk of apotheek te komen.

Opgelet: de volgende richtlijnen gelden niet voor zorgverstrekkers en hulpverleners, maar wel voor de algemene bevolking.

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, vraagt de medische sector van Oostende (ziekenhuizen, huisartsenkring, apothekers,…)  aan de bevolking om de volgende richtlijnen strikt na te volgen:

Wie milde symptomen heeft die mogelijk op het coronavirus kunnen wijzen (lichte koorts, hoesten, loopneus, grieperig gevoel, keelpijn)…

  • … gaat NIET naar de spoeddienst of het ziekenhuis
  • …gaat NIET naar de huisartsenpraktijk of de wachtzaal daarvan
  • …gaat NIET ZELF naar de apotheek

Zolang het om milde symptomen gaat, blijft u minstens zeven dagen thuis en vermijdt u alle contact met andere mensen. Er worden op dit moment geen testen op het coronavirus meer uitgevoerd bij milde symptomen. Neem zeker zelf geen ontstekingsremmers (zoals Ibuprofen, Brufen of Voltaren), maar wel paracetamol (zoals Dafalgan).

Als de symptomen verergeren, neemt u TELEFONISCH contact op met uw huisarts of met de huisartsenwachtdienst van Oostende-Bredene – 059 70 97 98. Neem GEEN telefonisch contact op met de ziekenhuizen of de spoeddiensten. Voorschriften en attesten voor de werkgever zullen vanop afstand gegeven worden.

Heeft nu na het telefonisch contact met de arts, nood aan dringende medicatie, ga dan NIET zelf naar de apotheker. Vraag iemand die niet ziek is, om voor u naar de apotheek te gaan. Indien u zelf niemand ken die dit voor u kan doen, kan u terecht op de Sociale Noodlijn van Oostende: 059 25 85 85)

Al deze maatregelen zijn essentieel om de medische sector en de zorgverleners te beschermen en hen zo goed mogelijk hun werk te laten doen in de strijd tegen het virus.

Op dit moment is er een ernstig tekort aan medische mondmaskers voor medisch en verzorgend personeel. Particulieren en ondernemingen die een overschot hebben, worden gevraagd om die binnen te brengen bij ziekenhuizen en huisartsen.