Politie en stad zorgen samen voor licht in donkere dagen

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee, Politie

Verplicht verlicht

De ‘lichtpalen’ van de Oostendse politie al gespot? Op verschillende locaties in Oostende zal je de komende weken de ‘lichtpalen’ zien schitteren. Ze brengen licht in het donker en willen enerzijds de burger een hart onder de riem steken in deze moeilijke tijden. Anderzijds is het een knipoog naar fietsers en zwakke weggebruikers in het donker. Ben jij goed verlicht in deze donkere dagen?

Onze verkeersdienst kwam op het idee, vertelt korpschef Philip Caestecker. Dit jaar hebben we allen moeilijke maanden doorstaan en hebben onze mensen burgers moeten wijzen op maatregelen die in het ‘normale’ leven niet aan de orde zouden zijn. Met dit initiatief willen we een positieve boodschap brengen door letterlijk licht te maken maar ook fietsers te wijzen op het feit dat ze het best goed zichtbaar zijn. Jammer genoeg gebeuren er nog te veel ongevallen.

De dienst communicatie werkte een mooi ontwerp uit voor de ‘lichtpalen’ en zo ondersteunt het stadsbestuur dit initiatief volledig, vult burgemeester Bart Tommelein aan. We brengen letterlijk licht in de duisternis en hopen dat de boodschap aankomt met dit warme initiatief.

neem deel aan de wedstrijd en win een set fietslichten

Neem tussen 16 en 30 december een corona proof selfie waarbij je goed zichtbaar bent in het verkeer en dit bij de ‘lichtpaal’. Post je foto op facebook en tag @politieoostende en @stadaanzee. De eerste 25 inzendingen ontvangen een set straffe fietslichten! Veel succes, houd het veilig en houd de moed erin!

*Het wedstrijdreglement vind je op www.politie-oostende.be

*De lichtpalen zijn de aanhangwagens van de lokale politie waar een led-verlichtingsbord aan vasthangt. (Zie foto)