Oostende - De Stad aan ZeeSport

Praktische informatie Zwembad Brigitte Becue nu beschikbaar

Op 1 mei opent het zwembad Brigitte Becue. Wie op zoek is naar praktische info over de openingstijden en de tarieven maar ook alvast een plaatsje wil reserveren om binnenkort baantjes te zwemmen in het nieuwe zwembad, kan vanaf nu hier terecht.

Op 1 mei 2021 opent het fonkelnieuwe Zwembad Brigitte Becue de deuren. Om die opening vlot te laten verlopen, lanceerde Stad Oostende een apart websiteluik voor het zwembad. Op www.oostende.be/zwembad kunnen bezoekers vanaf vandaag terecht voor alle info over de nieuwe zwemtempel. Naast alle praktische informatie zoals de openingstijden en de tarieven, vind je er ook alles over toegankelijkheid, de reservatie van vergaderzalen en het huishoudelijk reglement. Leuk extraatje is ook de aftelklok tot aan de opening op 1 mei.

Voordeeltarieven voor kinderen, jongeren en vaste bezoekers

Omwille van de coronamaatregelen, is voorlopig enkel baantjeszwemmen in het sportbad mogelijk. Zo’n individuele zwembeurt kost 3 euro. In een latere fase – als ook het recreatiegedeelte mag openen – kunnen zwemmers  naast het 50-meterbad ook genieten van onder meer de glijbanen, sauna en de hottubs voor de prijs van 7 euro. Via meerbeurtenkaarten en jaarabonnementen kunnen vaste bezoekers van zowel het recreatiebad als het sportbad genieten van voordelige tarieven. Voor wie in aanmerking komt voor het UiTPAS kansentarief, is er nog een extra korting voorzien, zowel op individuele zwembeurten als op meerbeurtenkaarten. Elke UiTPAShouder kan ook punten sparen bij een bezoek aan het zwembad.

Reserveren noodzakelijk

Nieuw is dat er voor een zwembadbezoek gereserveerd zal moeten worden via de website. Vanaf vandaag kunnen bezoekers een zwembeurt voor de maand mei reserveren. Bij aankomst in het zwembad ontvangen ze een digitaal polsbandje waarmee ook de lockers kunnen worden geopend.

Het zwembad is elke dag open: van maandag tot donderdag van 06.30 tot 20.00 uur, vrijdag van 06.30 tot 21.30 uur en op zaterdag en zondag van 09.00 tot 18.00 uur. Op die manier kunnen alle doelgroepen (gezinnen, senioren, clubs, scholen,…) genieten van het zwembad. Tijdens de schoolvakanties zijn er nog ruimere openingstijden.

De volgende maanden wordt de website verder uitgebreid met info over de cafetaria en het recreatiegedeelte.

Het Zwembad Brigitte Becue is een realisatie van zwembadbeheerder FARYS in opdracht van Stad Oostende.

Meer info: www.oostende.be/zwembad