Oostende - De Stad aan ZeeSport

Recreatief gedeelte Zwembad Brigitte Becue open voor publiek

Vanaf vandaag – vrijdag 25 juni – kunnen Stad Oostende en Farys ook de recreatiezone in het Zwembad Brigitte Becue openen voor het publiek. Het recreatief gedeelte bevat naast gevarieerde spelelementen ook wellnessmogelijkheden. Het zwembad is nu helemaal geopend en kan deze zomer de ideale verkoeling bieden aan Oostendenaars en bezoekers van de stad.

Op 1 mei 2021 opende het nieuwe zwembad de deuren voor het publiek. Omwille van de coronamaatregelen konden bezoekers toen enkel in het sportbad terecht. Vanaf vandaag – vrijdag 25 juni 2021 – kunnen Stad Oostende en zwembadbeheerder FARYS ook het recreatiebad openen voor het publiek.

FARYS / TMVW en Stad Oostende sloegen voor de bouw van het nieuwe zwembad de handen in elkaar. De opdracht werd gegeven aan OLCO Sportsphere, dat samen met de partners Stadsbader en Remmers instond voor de totale ontwikkeling en totstandkoming van het project. Het project werd ook financieel ondersteund door Sport Vlaanderen.

Architecturaal pareltje

Het nieuwe zwembad is nu helemaal klaar en is een mooi staaltje van vernieuwende architectuur. De verschillende uitsnijdingen, patio’s en terrassen en de structuur van de verschillende gevels, zorgen voor een expressief gebouw met verschillende gezichten dat zich naar alle zijden anders toont en in interactie gaat met zijn omgeving.

De verschillende functies van het gebouw zijn van buitenaf herkenbaar. Het zwembad heeft bijvoorbeeld andere raamopeningen en een andere inkom dan de bijhorende appartementen achteraan het complex. Het zorgt er voor dat het gebouw vanaf elke zijde een verschillende uitstraling krijgt en ook ruimtelijk anders aansluit op omliggende bebouwing en de Wellingtonrenbaan en het golfterrein.

Gebouw op mensenmaat

Het zwembad Brigitte Becue blijft wel een gebouw op mensenmaat, met een prettig voorplein aan de Northlaan dat open en uitnodigend is voor alle bezoekers. Het zwembad, de cafetaria, de terrassen, de inkom, de appartementen en de golfbaan, alles is zichtbaar. Vanuit het zwembad zelf is er dan weer een prachtig zicht – tussen de bomen door – over de golfbaan.

Het zwemcomplex is ontworpen door twee architectenbureaus, het Belgische B2Ai architecten en het Nederlandse Venhoeven CS (VCS). Samen ontwierpen ze eerder al de zwembaden in Ronse en Mechelen. VCS ontwierp ook het nieuwe Olympische zwembad voor de Spelen van Parijs in 2024.