Stad Oostende en haar strandreddingsdienst openen het badseizoen

In samenwerking met de Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen (IKWV) worden vanaf morgen, zaterdag 21 mei 2022, strandredders voorzien in Oostende.

In het voorseizoen worden traditioneel al drie strandposten geopend tijdens de weekends: Mariakerke, Koninginnelaan en Kemmelberg. Stad Oostende en IKWV voorzien strandredders in de weekends van 21-22 mei , 26-29 mei (Hemelvaart), 4-6 juni (Pinksteren) en 11-12 juni. Van 15 juni tot en met 30 juni zijn deze 3 strandposten dagelijks geopend.

“Met een zonovergoten weekend in het vooruitzicht trappen we het badseizoen af. Kersvers hoofdredder Levy Meyer staat vanaf morgen paraat om met zijn reddersploeg alles in goede banen te leiden zodat (pootje) baden in de reeds geopende badzones veilig kan verlopen. Omdat er elk jaar nog steeds heel wat kinderen verloren lopen, raden we ouders aan om steeds een polsbandje te voorzien voor hun kinderen met naam en telefoonnummer. Op die manier kunnen ouder en kind snel terug herenigd worden”, aldus schepen van Mens en Milieu Silke Beirens.

Hoogseizoen: 13 strandposten, meer dan 50 jobstudenten, 8 EHBO’s

Tijdens de drukste periode, van 1 juli tot 31 augustus 2021, worden dertien strandposten dagelijks geopend langs de hele kustlijn van Oostende. Hiervoor worden elke dag 54 jobstudenten ingezet.

Naast de dertien strandreddingsposten worden ook een aantal EHBO-posten bemand. In het voorseizoen zijn dit er twee, één ter hoogte van de strandpost Mariakerke en één nabij de strandpost Kemmelberg. In het hoogseizoen wordt dit uitgebreid naar acht EHBO-posten. Hiervoor worden dagelijks 6 jobstudenten voorzien.

In het naseizoen worden – net zoals in het voorseizoen – opnieuw dezelfde drie strandposten behouden (Mariakerke, Koninginnelaan, en Kemmelberg) en dit voor de periode van 1 tot en met 14 september.