CommunicatieOostende - De Stad aan Zee

Stad Oostende neemt extra coronamaatregelen na Overlegcomité

De veiligheidscel van Stad Oostende kwam vanavond samen om de nieuwe nationale maatregelen te bespreken. Vanaf maandag zal de Oktoberfoor in Oostende niet meer kunnen doorgaan, voor dit weekend is er een sluitingsuur om 19.30 uur. Stad Oostende roept ook op om dit weekend alle evenementen te annuleren en vraagt dat er geen lockdownfeestjes gehouden worden. De politie zal extra controleren.

Vanavond kondigden de verschillende regeringen van ons land via het Overlegcomité een aantal strengere coronamaatregelen aan. De nieuwe maatregelen komen er naar aanleiding van de sterke stijging van het aantal coronabesmettingen. Ook in Oostende zijn de cijfers verontrustend. De afgelopen week legden 116 mensen een positieve coronatest af, waarvan 60 in de laatste twee dagen. Daarom kwam de veiligheidscel van Stad Oostende vanavond al bijeen.

Oktoberfoor 2020 sluit zondagavond

Op dit moment is in onze stad de jaarlijkse Oktoberfoor aan de gang. Het Overlegcomité besliste dat vanaf maandag enkel nog kleine kermissen met minder dan 200 personen kunnen doorgaan. Binnen dat kader is het niet mogelijk noch rendabel om de Oktoberfoor nog te organiseren. Dit weekend is er een overgangsmaatregel: de foor kan wel nog openblijven, maar dat enkel tot 19.30 uur ’s avonds.

Om de stijgende cijfers aan te pakken, vraagt Stad Oostende aan alle organisatoren van evenementen die dit weekend doorgaan, om hun evenement te annuleren.

Controle op lockdownfeestjes

Maandag zullen cafés en restaurants de deuren moeten sluiten, behalve voor afhaal (tot 22 uur). De Lokale Politie van Oostende zal dit weekend extra controles uitvoeren om te zorgen dat alles zaterdag en zondag rustig verloopt en er geen ‘lockdownfeestjes’ gehouden worden

“De situatie in Oostende is ernstig, met opnieuw een verdubbeling van het aantal besmettingen in de laatste twee dagen”, zegt Burgemeester Bart Tommelein. “We roepen iedereen op om zich te gedragen en zich aan de maatregelen te houden die dit weekend nog van kracht zijn.”