Oostende - De Stad aan ZeeToerisme

Stad Oostende start aanmeldingssysteem op voor drukste centrumstranden van zaterdag 17 juli tot en met woensdag 21 juli

Posted

Vanaf zaterdag 17 juli tot en met woensdag 21 juli 2021 wordt het aanmeldingssysteem voor de drie drukste stranden in Oostende opnieuw geactiveerd. Aanmelding is nodig van aan het Westerstaketsel tot net voor de Venetiaanse Gaanderijen.

Met mooi weer in het vooruitzicht, wordt het aanmeldingssysteem voor de drie drukste stranden in Oostende van zaterdag 17 juli tot en met woensdag 21 juli opnieuw geactiveerd. Dit systeem moet ervoor zorgen dat de social distancing op deze stranden gegarandeerd is. Het systeem is actief op het Klein Strand, Groeistrand en Groot Strand, dus van aan het Zeeheldenplein (Rock Strangers) tot net voor de Venetiaanse Gaanderijen. Op de andere stranden is er geen aanmelding nodig.

“Door de mooie weersvoorspellingen, de start van het bouwverlof en de Nationale Feestdag zullen er heel wat mensen naar Oostende afzakken”, zegt Burgemeester Bart Tommelein. “Door het activeren van ons aanmeldingssysteem willen we een goede inschatting krijgen van de te verwachten drukte om zo de nodige maatregelen te kunnen treffen.”

Hoe aanmelden?

Iedereen kan vanaf 14 juli gratis aanmelden via de website visitoostende.be/goedgepland, via de balie van Toerisme Oostende of het gratis nummer 0800 62 167 (tussen 08.00 en 20.30 uur). Deze aanmelding garandeert je een plekje op de stranden in het centrum bij aankomst voor 14.00 uur. Het systeem wordt momenteel geactiveerd van zaterdag 17 juli tot en met woensdag 21 juli, maar dit kan nog verlengd worden.