CommunicatieOostende - De Stad aan Zee

Stad Oostende wil evenwicht bewaren op vlak van evenementen deze zomer

Posted

Stad Oostende is tevreden dat er deze zomer opnieuw evenementen kunnen doorgaan, maar de laatste weken kwamen er massaal veel aanvragen binnen. De Stad roept organisatoren op om niet allemaal tegelijk evenementen te organiseren. Het is belangrijk voor de hulp- en veiligheidsdiensten dat we een gezond evenwicht bewaren in de drukke zomermaanden, waarin ook veel verblijfstoeristen en dagjesmensen de stad bezoeken.

Door de versoepelingen van de voorbije weken, kunnen er opnieuw evenementen doorgaan, zolang die aangepast zijn aan de geldende maatregelen en protocollen. Stad Oostende juicht dit toe en begrijpt dat zowel organisatoren van evenementen als het grote publiek enthousiast zijn dat er opnieuw meer mogelijk is. Het aantal aanvragen voor de organisatie van evenementen in Oostende voor de eerstkomende twee à drie maanden is echter ontzettend groot.

Spreiding van evenementen voor een leefbare en veilige stad

De Stad lanceert graag een oproep naar organisatoren, verenigingen, bedrijven en alle inwoners om niet allemaal tegelijk evenementen te organiseren deze zomer. Voor Oostende breken de traditioneel erg drukke zomermaanden aan, met veel extra bezoekers in de stad. De stad heeft een beperkte draagkracht. Nu het ergste van de coronacrisis achter de rug lijkt, wil Stad Oostende de stad graag leefbaar, veilig en gezond houden.

De veelheid aan evenementen legt ook een grote druk op de hulpdiensten, de veiligheidsdiensten en de stadsdiensten die voor logistieke of administratieve ondersteuning zorgen. Daarom wil Stad Oostende graag het evenwicht bewaren en het aantal evenementen in de eerste maanden onder controle proberen te houden. Een goede spreiding over het hele jaar is een meerwaarde, zowel voor Oostendenaars als voor bezoekers van de stad.