Oostende - De Stad aan Zee

Stadhuis en Sociaal Huis optimaliseren op IT-samenwerking

Stadhuis Oostende
© De Redactie

Op de gemeenteraad van vrijdag 30 augustus werd de goedkeuring gegeven om een glasvezelverbinding te creëren tussen het Stadhuis en de centrale campus van het Sociaal Huis. ‘De creatie van deze verbinding betekent een belangrijke eerste stap in de IT-samenwerking tussen beide instanties. Door een eengemaakt digitaal platform zullen we komende jaren een drastische kostenbesparing kunnen realiseren’, melden Eerste Schepen Bart Tommelein (Open Vld), bevoegd voor IT & digitalisering en Vanessa Vens, Voorzitter Sociaal Huis (sp.a).

Steeds meer gemeente- en OCMW-besturen nemen het initiatief om beleidsmatig of op het vlak van de ondersteunende diensten samen te werken. Ook in Oostende wordt er nu voor gekozen om het informaticabeleid volledig op elkaar af te stemmen. In een eerste fase zal de glasvezelverbinding van stadhuis naar centrale campus Sociaal Huis worden gerealiseerd. Fase 2 is de sluiting van de lus tussen stadhuis, bibliotheek en centrale campus Sociaal Huis“, stelt Tommelein.

‘De diensten zullen via de eenmaking onder meer gebruik kunnen maken van gemeenschappelijke applicaties waardoor men beter zal kunnen samenwerken. Ook op het vlak van telefonie en back-upsystemen zijn er belangrijke schaalvoordelen die ongetwijfeld zullen leiden tot kostenbesparingen’, besluit Vens.

Meer informatie:

Bart Tommeleinbart@tommelein.be of 0475 70 51 41
Vanessa Vensvoorzitter@sho.be of  059 59 10 20

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.