CommunicatieToerisme

Strandbars in Oostende: maximum 200 aanwezigen

Posted

In de strijd tegen het coronavirus neemt Stad Oostende bijkomende maatregelen voor de veiligheid van de bezoekers van strandbars. Voortaan geldt een maximumcapaciteit van 200 aanwezigen. De strandbars herschikken ook hun meubilair zodat er nooit meer dan 10 mensen samen zitten.

In heel het land neemt het aantal Covid-19 besmettingen opnieuw toe. Ook in Oostende stellen we een stijging vast van het aantal besmettingen. Daarom neemt Stad Oostende – naast de verstrengde nationale maatregelen – een aantal bijkomende maatregelen.

Om de veiligheid te garanderen in de strandbars, beperkt Stad Oostende vanaf vandaag het maximum aantal aanwezigen in de strandbars tot 200. De strandbars zullen hun meubilair zo herschikken dat die capaciteit niet overschreden kan worden en dat er ook nooit meer dan tien mensen bij elkaar zitten aan één tafel.

We zetten nog een aantal eerder genomen maatregelen en regels van hogere overheden op een rijtje:

  • Het personeel draagt steeds een mondmasker.
  • Gasten (vanaf 12 jaar) dragen een mondmasker als ze zich verplaatsen en mogen het pas afnemen als ze neerzitten. Deze regel geldt overal in de bebouwde kom in Oostende, ook op het strand en zeker ook in strandbars.
  • Gasten in strandbars mogen niet blijven rechtstaan, ze moeten aan een tafel zitten.
  • Er zijn geen DJ’s toegelaten.