Thermae Palace: Stad Oostende in zee met PMV en Restotel

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee, Thermae Palace

De kogel is door de kerk. Stad Oostende zal samen met ParticipatieMaatschappij Vlaanderen (PMV) en Restotel NV het Thermae Palace Hotel en de Koninklijke Gaanderijen renoveren. De drie zullen samen een projectvennootschap oprichten om een kwaliteitsvolle renovatie en duurzame exploitatie van het complex mogelijk te maken. Als alles goed gaat zijn de werken tegen 2024 afgerond. Dat maken Burgemeester Bart Tommelein en eerste schepen Björn Anseeuw bekend.

Zes maand geleden sloot de stad en samenwerkingsovereenkomst met PMV. Het doel was om voor eind dit jaar tot een stappenplan te komen voor de renovatie en uitbating van het Thermencomplex. Dat stappenplan is er nu. “Ik ben blij dat we het Thermae Palace en de Koninklijke Gaanderijen hun grandeur van weleer eindelijk kunnen teruggeven. Samen met PMV en de huidige huurders, Restotel NV, zullen we een projectvennootschap oprichten. Die vennootschap zal instaan voor de renovatie en herontwikkeling van Thermae Palace. De exploitatie zal daarna worden verdergezet door Restotel NV. Dat is ook logisch want er is nog een lopend huurcontract,” licht bevoegd schepen Björn Anseeuw toe.

Nu kan dus worden gestart met het uitwerken van de architectuur voor het gebouw en het businessplan voor de uitbating. Daarna volgen dan de bouwwerken. Het project zal 4 jaar in beslag nemen.

Ook Burgemeester Bart Tommelein is erg opgetogen: “We willen vooruitgang boeken in dit dossier en hebben de ambitie om dit te doen slagen. De Thermen worden opnieuw een parel aan de Oostendse kroon.”