Covid-19Oostende - De Stad aan Zee

Tickets Zilverrock 2020 bijna volledig terugbetaald

Posted

Stad Oostende besliste om de editie van Zilverrock van vorig jaar definitief af te gelasten, als gevolg van de aanhoudende coronacrisis. Ondertussen slaagden we erin om 83% van de tickets terug te betalen. Stad Oostende doet nog een ultieme oproep naar de laatste tickethouders toe.

Om alle risico’s te vermijden, besloot Stad Oostende vorig jaar om Zilverrock 2020 uit te stellen. Het muziekfestival voor senioren zou normaal gezien plaatsvinden op maandag 16 maart 2020 in Kursaal Oostende. Aanvankelijk zou de Stad op zoek gaan naar een nieuwe datum, maar door de aanhoudende coronacrisis werd de editie van 2020 definitief afgelast. Vanaf het moment dat de omstandigheden het toelaten, zal de Stad een volwaardige nieuwe editie van Zilverrock organiseren met een gelijkaardig programma.

Persoonlijke aanpak

Op 16 november 2020 ging de ticketafhandeling van de afgelaste ‘Zilverrock’-editie van start bij het UiTloket. Ondertussen werd al 83% van de tickets terugbetaald! Dit succes is het resultaat van een sterke organisatorische aanpak van het UiTloket, met de hulp van de diensten ouderenzorg en de Ontmoetingscentra.

De meeste terugbetalingsaanvragen werden telefonisch door het UiTloket afgehandeld. Het UiTloket hanteert hierbij een uiterst persoonlijke aanpak, wat in sommige gevallen ook leidt tot een informele babbel die voor heel wat ouderen zeer belangrijk is nu ze wegens de coronamaatregelen vaak erg geïsoleerd leven. Deze persoonlijke aanpak kadert in de bredere visie van de Stad om de menselijke factor/interactie in de werking structureel in te bedden.

Uit de gesprekken blijkt dat de bezoekers van Zilverrock deze terugbetalingsactie erg waarderen. Bovendien dromen velen onder hen nu al van een zorgeloze nieuwe editie van Zilverrock.

Laatste oproep naar de tickethouders

Stad Oostende doet nu nog een laatste oproep om de eigenaars van de resterende 17% van de tickets (ongeveer 300 tickets in totaal) te bereiken. Zij kunnen nog steeds een terugbetaling aanvragen via het UiTloket.

Voor een terugbetaling is het transactienummer op het afscheurstrookje van het oorspronkelijke ticket nodig. Een terugbetaling aanvragen is eenvoudig en kan op drie manieren:

  • Via het digitale invulformulier op www.oostende.be/terugbetaling-zilverrock
  • Via het gratis telefoonnummer 0800 1 8400 of het nummer 059 25 81 41 van het UiTloket. Dit kan op maandag, dinsdag en woensdag van 09.00 tot 17.00 uur; op donderdag van 9.00 tot 12.00 uur en van 16.00 tot 20.00 uur; op vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur.
  • Wie dat wil, kan ook op afspraak langskomen bij het UiTloket in het Stadhuis. Een afspraak maken kan via www.oostende.be/afspraak of T 0800 1 8400.

Hou je oorspronkelijke ticket en bankrekeningnummer bij de hand als je de terugbetaling wil aanvragen!