MobiliteitOostende - De Stad aan Zee

Tijdelijke brug over A10 wordt geplaatst tijdens nacht van 26 op 27 maart

In de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 maart 2021 zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de tijdelijke fiets- en voetgangersbrug over de A10 in Oostende plaatsen. Die nacht is de A10 afgesloten in beide rijrichtingen. Indien alles vlot verloopt, zal de tijdelijke brug vlak voor de start van de paasvakantie geopend kunnen worden.

Omwille van het slechte weer en de bijkomende opmeting en onderzoeken die onverwachts nodig waren voor de versterking van de te behouden muren, moest het Agentschap Wegen en Verkeer de plaatsing van de tijdelijke eerder uitstellen. Intussen legde AWV in overleg met Stad Oostende een nieuwe datum vast.

De plaatsing van de brug zal gebeuren tijdens de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 maart 2021. De tijdelijke brug zal een breedte hebben van 3 meter, zodat fietsers vlot kunnen kruisen. De brug wordt met hijskranen op zijn plaats gezet. Om die werken veilig en vlot te kunnen uitvoeren, zal de A10 op vrijdag 26 maart vanaf 20.00 uur volledig afgesloten zijn voor alle verkeer.

De verkeersomleidingen zien er als volgt uit:

  • Verkeer naar Oostende
    De A10 wordt afgesloten aan het aansluitingscomplex Oudenburg (afrit 5b Oudenburg) en het verkeer wordt omgeleid via de N9 naar Oostende. De oprit naar Oostende in Zandvoorde (oprit 5a Zandvoorde) wordt ook volledig afgesloten.

    Ter hoogte van de verkeerswisselaar A10/E40 in Jabbeke wordt met behulp van een tekstkar aangeduid dat de A10 richting Oostende onderbroken is vanaf het aansluitingscomplex Oudenburg en dat Oostende bereikbaar is via de E40 afrit Gistel.

  • Verkeer richting Brussel
    De A10 wordt afgesloten aan de Kennedyrotonde en het verkeer wordt omgeleid via de R31 en  de N9 naar het op- en afrittencomplex Oudenburg.  Ter hoogte van de N33 Elisabethlaan worden signalisatieborden geplaatst om verkeer met bestemming Brussel of Brugge via de N33 Torhoutsesteenweg om te leiden. De oprit 5a Zandvoorde blijft open richting Brussel.

Na de plaatsing van de brug moeten er nog aanpassingswerken gebeuren om de tijdelijke brug te laten aansluiten op de bestaande landhoofden. Die aanpassingswerken zijn voorzien tot en met vrijdag 2 april. Diezelfde namiddag op 2 april zou de tijdelijke brug geopend worden voor voetgangers en fietsers, als alles goed loopt.