drie lampen die in de lucht hangen

Tommelein roept lokale besturen op om te kiezen voor energie-efficiënte openbare verlichting

Posted on Posted in Energie

Vlaams minister van Energie Bart Tommelein roept de steden en gemeenten op om hun openbare verlichting onder de loep te nemen. ‘Lokale besturen kunnen door over te schakelen op energie-efficiënte verlichting energie besparen én bijdragen aan een beter milieu. De lagere energiefactuur voor de gemeenten is ook goed voor de portemonnee van de inwoners.’

De stad Mechelen kondigt vandaag aan dat ze met haar volledige openbare verlichting omschakelt naar Ledverlichting. ‘Een knap voorbeeld van energiebesparing. Mechelen draagt zo actief bij aan het halen van onze klimaat- en energiedoelstellingen’, zegt Vlaams minister van Energie Bart Tommelein.

Hij roept alle lokale besturen op om hun openbare verlichting onder de loep te nemen. ‘De investering in verlichting betaalt zichzelf terug. Gemeenten hoeven die investering ook niet per se zelf te doen. Een derde partij, ook uit de privésector, kan de investering bekostigen en de gemeenten kunnen de investering terugbetalen met het bedrag dat ze uitsparen via de energiefactuur.’ De minister hoopt dat er vele lokale besturen geïnspireerd worden door het voorbeeld van Mechelen en dat zoveel mogelijk steden en gemeenten de overstap maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.