Tommelein vs. De Croo

Posted on Posted in In de pers

Het Laatste Nieuws – WVM | De vrouwenfinale wordt ook een ‘blauw’ duel, want twee kopstukken van de Open VLD zijn bij beide finalisten betrokken. Zowel Alexander De Croo (Saturnus Michelbeke) als Bart Tommelein (Hermes Oostende) zijn fervente volleyballiefhebbers en steunen hun favoriete club. Ze zullen – eventjes als concurrenten – naast elkaar op de tribune plaatsnemen. “Mijn beide dochters waren jarenlang bij Hermes actief. Astrid zelfs tot in Liga A en Liesbeth in 1ste divisie”, toont Bart Tommelein zijn passie voor het groengele team.

“En ik heb zelf tot mijn 18 jaar gevolleybald bij Michelbeke en mijn 10-jarige zoon Tobias speelt er nog steeds”, probeert Alexander De Croo zijn partijgenoot te overtroeven. Voor beide politieke kopstukken is deze finale een hoogtepunt van het seizoen. “De helft van mijn schepencollege zal ook in het Sportpaleis zijn”, zegt Tommelein. “Het is dertig jaar geleden dat Oostende nog een bekerfinale speelde, het wordt één groot feest.”

“Wij stonden in 2014 met Michelbeke in de finale”, pronkt De Croo. “En we hebben nu een betere ploeg.” De toon is gezet bij beiden, zoveel is duidelijk. (WVM)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.