UNDER THE LIGHTHOUSE: DÉ NIEUWE PLACE-TO-BE VOOR ELKE NOORDZEESURFER

Posted on Posted in Economisch Huis, Oostende - De Stad aan Zee

‘We willen een ontmoetingsplek creëren waar surfers zich thuisvoelen’

Voortaan vind je op de Oosteroever het nieuwe ‘Under The Lighthouse’, een surfshop waar iedere golfsurfer terecht kan voor professionele wetsuits, allerhande gadgets, unieke surfplanken, gepersonaliseerde vinnen en andere toebehoren die de moderne Noordzeesurfer nodig heeft.

De twee vrienden Sascha Borrey (27 jaar) en Thomas Houck (33 jaar) zijn de zaakvoerders van deze nieuwe surf ‘hotspot’. Ze leerden elkaar zo’n 10 jaar geleden al surfend kennen en speelden al een tijdje met het idee om een eigen zaak te beginnen.

Sascha geeft een woordje uitleg: “Ik heb er altijd al van gedroomd om zelfstandig te worden. Ik ben dan ook kleinschalig begonnen met het herstellen van surfplanken en Thomas focuste zich op gepersonaliseerde vinnen, maar de vraag bleef altijd maar stijgen. Wat kleinschalig is begonnen, is dus al snel uitgegroeid tot het idee om te starten met een professionele zaak. Het enige wat nog moest gebeuren, was een geschikte locatie vinden op de Oosteroever van Oostende, want dat is toch wel de beste plaats voor golfsurfers aan onze Belgische Kust. Toen Thomas en ik dit pand ontdekten, voelde dat meteen goed. Het feit dat ik mijn grootste passie golfsurfen kan combineren met mijn zin voor ondernemen én mag samenwerken met zo’n goeie vriend, is echt wel een droom die werkelijkheid is geworden.”

Meer dan alleen een surfshop

“Ons ultieme doel is om de surferscommunity levend te houden”, gaat Thomas verder. “Bij ons ben je niet alleen aan het juiste adres om het correcte materiaal te kopen, we hebben ook een bar in onze zaak waar gezonde drankjes en snacks te verkrijgen zullen zijn. Ideaal dus om een dagje surfen door te komen.”

Verder willen de zaakvoerders surfers helpen om ‘the next level’ te bereiken. Het duo beschikt over een watercamera en dat zorgt ervoor dat ze leuke extraatjes kunnen aanbieden aan hun klanten zoals het maken van surffoto’s of een videoanalyse maken van de surfskills. Zo kunnen ze mensen begeleiden om hen naar een hoger niveau te tillen.

De twee vrienden denken ook toekomstgericht: “Binnen enkele maanden willen we ook uitpakken met het verhuren van borden”, legt Sascha uit. “Zo kunnen surfers ook een aantal planken uitproberen voor ze overgaan tot het aankopen.”

“Under The Lighthouse wil vooral een thuishaven zijn voor de surfers die al enige ervaring hebben”, besluit het duo. “Het is moeilijk om als Noordzeesurfer alles qua uitrusting op één centrale plek te vinden. Bij ons zal dit wel het geval zijn.”

“Het is een uniek gegeven wanneer twee jonge Oostendenaars ervoor kiezen om te investeren in hun thuisstad”, stelt schepen voor Ondernemen, Charlotte Verkeyn. “Under The Lighthouse biedt verschillende faciliteiten aan die een mooie toegevoegde waarde bieden voor de surfers in onze stad. Ik wens de ondernemers dan ook veel succes met hun nieuwe zaak, welkom in ondernemend Oostende!”

Ook burgemeester Bart Tommelein verwelkomt Under The Lighthouse: “We willen van onze stad een echt watersportparadijs maken en ervoor zorgen dat alle watersporters zich hier welkom voelen. Dat staat ook zo in ons
bestuursakkoord. Deze nieuwe surfshop brengt een totaalconcept dat hier perfect bij aansluit en tegemoetkomt aan de noden van de surfers in Oostende. Opnieuw een extra troef voor onze stad aan zee!”