Veilig Oostende

‘Veilig Oostende’ – Burgemeester en politie luisteren naar u

Burgemeester Bart Tommelein organiseert samen met de politie een ‘Veilig Oostende’-ronde langs de verschillende wijken in de stad. Op donderdagavond 16 mei vindt het tweede buurtoverleg plaats op het Westerkwartier in OC De Schelpe. ‘We zullen preventietips geven, luisteren naar de bewoners én samen oplossingen zoeken. Zodat elke Oostendenaar zich veilig kan voelen in onze mooie stad aan zee’ aldus Bart Tommelein.

‘Je veilig voelen in je stad of buurt zou vanzelfsprekend moeten zijn. Sluikstorten, wildplassen, hondenpoep… het schept direct een andere sfeer in je woonomgeving. We gaan dit met de nieuwe coalitie zonder pardon aanpakken’ zegt burgemeester Bart Tommelein. ‘Maar we werken ook keihard aan grotere problemen, denk maar aan de recente inbraken.’ De burgemeester start daarover samen met de politie een ‘Veilig Oostende’-ronde langs de verschillende wijken in de stad.

De politie zal een uiteenzetting geven met recente cijfers inzake woninginbraken. De preventie-adviseur van de stad zal de aanwezigen tips geven over hoe ze hun woning inbraakveiliger kunnen maken. Tot slot volgt er een luik over de oprichting van buurtinformatienetwerken (BIN’s). ‘We willen vooral luisteren naar de bezorgdheden van de buurtbewoners. Samen met hen gaan we op zoek naar oplossingen, zodat elke Oostendenaar zich veilig kan voelen in onze mooie stad aan zee’ besluit burgemeester Bart Tommelein.

Het tweede buurtoverleg zal plaatsvinden op donderdagavond 16 mei om 19u in OC De Schelpe (Elisabethlaan 32, 8400 Oostende). Iedereen is van harte welkom.

Het Stadsbestuur maakt prioriteit van een veilig Oostende voor iedereen. Daarom komt de stad weldra langs in alle buurten voor een buurtoverleg.

Kun je niet naar het buurtoverleg komen? Registreer je dan hier zodat we je op de hoogte kunnen houden.