Verkiezingen op zondag 26 mei: Oefen nu al eens op een stemcomputer

Op zondag 26 mei trekken we naar de stembus. Dit keer zowel voor de Vlaamse, federale als Europese verkiezingen. De oproepingsbrieven vielen ondertussen in alle brievenbussen. Wil je graag op voorhand het digitaal stemmen eens oefenen? Vanaf vandaag kan dat aan één van onze stemcomputers. ‘Oostendenaars die het digitaal stemmen op voorhand willen testen, kunnen vanaf vandaag terecht in het Stadhuis, in de bibliotheek en in de Ontmoetingscentra’ aldus burgemeester Bart Tommelein.

In Oostende stemmen we digitaal. Ga je voor de eerste keer digitaal stemmen en wil je het systeem graag op voorhand eens testen? Of ben je al gaan stemmen maar wil je toch nog eens oefenen? Dat kan! ‘Je vindt oefencomputers in het Stadhuis, in de Bibliotheek en in de Ontmoetingscentra. Een afspraak maken is niet nodig, en je kan steeds hulp vragen aan de medewerkers’ legt burgemeester Bart Tommelein uit.

Je vindt de oefencomputers op volgende locaties:

– Stadhuis (in de lokettenzaal), Vindictivelaan 1
– Bibliotheek, Wellingtonstraat 17
– OC De Ballon, Mansveldstraat 9
– OC De Blomme, Chrysantenstraat 30
– OC De Boeie, Kerkstraat 35
– OC De Schelpe, Elisabethlaan 32
– OC Oud Hospitaal, Amsterdamstraat 61
– OC Schaperye, Steenovenstraat 86
– OC Ter Yde, Duinenstraat 172
– OC ’t Kasteeltje, Kasteelstraat 22b
– OC ’t Viooltje, Violierenlaan 3b

Een overzicht van alle openingstijden vind je op www.oostende.be/openingstijden. De oefencomputers zijn beschikbaar tot donderdag 23 mei.

Ondertussen werden alle oproepingsbrieven verstuurd. Voor het eerst staat daar naast de locatie van je stembureau ook een tijdstip op vermeld. Als iedereen dat tijdstip respecteert zullen de wachttijden korter zijn.

Oproepingsbrief kwijt?

Ben je je oproepingsbrief kwijt of heb je die niet ontvangen? Vraag dan een duplicaat aan bij de Stadsbalie in het Stadhuis. Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Je kan uitzonderlijk ook langskomen op zaterdag 25 mei van 9.00 tot 12.00 uur en op zondag 26 mei van 8.00 tot 16.00 uur (het einde van de stemming).

Alle info over de verkiezingen vind je op www.oostende.be/verkiezingen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.