Verlengd weekend goed gestart in Oostende: eerste dag met strandaanmeldingen vlot verlopen

Posted on Posted in Communicatie, Oostende - De Stad aan Zee

Vandaag was het aanmeldingssysteem voor de drie drukste stranden in Oostende voor het eerst van kracht. Maar liefst 9.300 mensen hebben zich vlot ingecheckt. Iedereen zat goed verspreid over de verschillende stranden, zodat er voldoende afstand gehouden werd.

De aanmeldingen op de drie drukste stranden in het centrum van Oostende zijn vandaag vlot verlopen. In totaal waren er bijna 10.500 aanmeldingen op voorhand, uiteindelijk hebben 9.300 mensen zich effectief ingecheckt. Daarmee werd bijna twee derden van de voorziene capaciteit bereikt (maximum 15.000 mensen).

Goede spreiding

Heel wat bezoekers vonden de weg naar Oostende, maar strandgangers hielden voldoende afstand en zaten goed gespreid over de verschillende stranden. Dat is ook het belangrijkste doel van het aanmeldingssysteem. Stad Oostende wil mensen op die manier een aangename maar ook veilig dag bezorgen. Naleving van alle coronamaatregelen is essentieel, zeker nu het aantal besmettingen opnieuw toeneemt.

Ook de inzet van het zomerteam was een succes. Meer dan 100 medewerkers hielpen mensen om in te checken op de drukste centrumstranden, wezen mensen de weg vanaf het station of hielpen chauffeurs een parkingplekje vinden in de stad. Het zomerteam kreeg heel wat positieve reacties van de bezoekers.

Drone zorgt voor totaaloverzicht

De Lokale Politie en het coördinatiecentrum hebben de hele dag alles goed gemonitord. Op het strand zelf gebeurde dit door agenten van de strandpolitie en met een daarvoor speciaal ingezette drone. Zo kreeg het coördinatiecentrum op verschillende momenten van de dag een totaaloverzicht vanuit de lucht. Nergens zijn grote problemen vastgesteld. Voor Oostende was het een goede start van het weekend.

Wie de volgende dagen van het verlengde weekend zeker wil zijn van een plaatsje op de drie drukste centrumstranden, kan nog steeds aanmelden voor zondag tot en met woensdag op www.visitoostende.be/strand.