Oostende - De Stad aan ZeeSamenleven

Wie ontmoet als eerste ‘James’, het nieuwe kindvriendelijke stadsfiguurtje?

Over enkele weken zullen alle Oostendse kinderen kennismaken met James, het gloednieuwe kindvriendelijke figuurtje van Stad Oostende. De stad organiseert een winactie waarbij één klas uit een Oostendse basisschool een verrassingsdag met James kan winnen en zo de primeur krijgt om James als eerste te leren kennen. James heeft zich in afwachting van de verrassingsdag op donderdag 14 oktober nog even verstopt, maar staat alvast te popelen om alle Oostendse kinderen te leren kennen en hopelijk vrienden voor het leven te worden. Klassen kunnen inschrijven tot en met 29 september.

Stad Oostende heeft het kindvriendelijke figuurtje James in het leven geroepen om alle communicatie van de stad naar kinderen (en hun ouders) herkenbaarder en persoonlijker te maken. Wie James is en hoe hij eruitziet, dat blijft nog even geheim. Een ding is duidelijk: het is James’ grootste droom om de harten van alle Oostendse kinderen te veroveren.

Verrassingsdag

Om de kinderen kennis te laten maken met James, staat er op 14 oktober 2021 een heuse verrassingsdag op de planning. Die kan één klas uit een Oostendse basisschool winnen. James zal de kinderen uit de winnende klas een hele dag op sleeptouw nemen langs zijn favoriete plekjes in Oostende. Bovendien kunnen de kinderen genieten van een workshop van Horizon Educatief vzw. Het belooft dus een leerrijke en plezierige dag te worden die de kinderen niet snel zullen vergeten. Na 14 oktober zullen ook alle andere Oostendse kinderen kennismaken met James via een toffe animatiefilm waarin James zichzelf aan iedereen voorstelt.

Inschrijven

De wedstrijd staat open voor alle klassen uit de Oostendse kleuterscholen en lagere scholen. Vraag je juf of meester om je klas in te schrijven via www.oostende.be/james. Wacht niet te lang want je kan je ten laatste op woensdag 29 september 2021 inschrijven.