Winter in Oostende pakt uit met overdekte schaatspiste op de vijver

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee, Toerisme

Vanaf 2 december wordt het Leopoldpark omgetoverd tot de gezelligste kerstmarkt, kerstfoto’s met het gezin kunnen gemaakt worden in het Huis van de Kerstman en de Inpakbar is er opnieuw om gratis je kerstcadeautjes in te pakken in uniek Oostends geschenkpapier. Het nieuwe jaar inzetten doe je met een feestelijk eindejaarsvuuwerk of een frisse Nieuwjaarsduik. Maar Winter in Oostende is meer dan dit alleen. De programmatie van de cultuurhuizen en natuurlijk Filmfestival Oostende zorgen voor een unieke Oostendse mix deze winter.

In Oostende zal er dit jaar opnieuw een echte ijsschaatspiste te vinden zijn. De organisatie doet wel aanpassingen in het kader van de energiecrisis. Ondanks de barre tijden kan zo de unieke ervaring van schaatsen op de vijver toch aangeboden worden. Met deze oplossing komt er opnieuw een volwaardig winteraanbod in de Stad aan Zee.

Burgemeester Bart Tommelein zegt: “Winter in Oostende is gezelligheid en in deze barre tijden zal het veel mensen plezier doen om wat extra warmte op te zoeken in onze stad. De unieke ijsschaatspiste in het Leopoldpark is ook overdekt, dus kan er altijd geschaatst worden. Eind januari is Filmfestival Oostende opnieuw de perfecte reden voor mensen om buiten te komen en bekende acteurs te zien.”

Naast de schaatspiste en de authentieke chalets in het Leopoldpark komt er dit jaar opnieuw  een Huis van de Kerstman op het Wapenplein, Christmas Village op het Vissersplein en de Inpakbar in het Feest- en Cultuurpaleis. Bij meer dan 50 handelaars worden je kerstinkopen in uniek Oostends cadeaupapier ingepakt. Traditiegetrouw is er op 31 december om middernacht ook een Eindejaarsvuurwerk op het Groot Strand om het nieuwe jaar in te zetten en kunnen waaghalzen zich met een flinke portie lef aan de Nieuwjaarsduik wagen op 7 januari. Tijdens het weekend van 17 en 18 december is er ook een Winters Shoppingweekend in het centrum. Extra animatie en muzikale acts zorgen dan voor een unieke sfeer tijdens het kerstshoppen.

Schepen voor Economie Charlotte Verkeyn vult aan: “Tijdens het winters shoppingweekend baden de winkelstraten in het centrum van de stad in een feeërieke kerstsfeer. Er zal dat weekend heel wat te beleven zijn, waardoor kerstshoppen bij onze lokale handelaars nóg gezelliger wordt.”

Maar een winter in Oostende is meer dan enkel maar kerst, want er zijn ook heel wat culturele activiteiten te beleven in de cultuurhuizen. Eind januari vindt bovendien Filmfestival Oostende plaats, dat voor het eerst een echt winters stadsfestival zal worden.

Kerstverlichting

De hele stad baadt tijdens Winter in Oostende in kerstsfeer. Overal vind je feeërieke verlichting. Ook de Adolf Buylstraat zal feestelijk verlicht worden en in een gezellige kerstsfeer baden, weliswaar zonder lichttunnel en shows. Met een mooi verlicht parcours doorheen de hele stad blijft Oostende tijdens de kerstperiode dus de ideale locatie om in een gezellige sfeer al je kerstinkopen te doen.

Cultuur

Kursaal Oostende, Mu.ZEE, CC De Grote Post en het James Ensorhuis pakken deze winter ook opnieuw uit met een mooi eindejaarsprogramma. In het James Ensorhuis werd de expo “Taferelen uit het leven van Christus” verlengd tot 15 januari en in Mu.ZEE start op 17 december de nieuwe expo “Friends in a Field: Conversations with Raoul De Keyser”.

Hoogtepunt van het najaar in De Grote Post wordt ongetwijfeld “De Geest van Gaston”, waarbij je van 16 tot 30 december letterlijk in de geest van architect Gaston Eysselinck kunt ronddwalen in het oude postgebouw aan de hand van videoprojecties, spannende soundscapes en echte ontmoetingen.

Ook het programma van Kursaal Oostende bulkt deze winter van topnamen. Denk maar aan De Spiekpietjes Musical, Dana Winner, Willem Vermandere, Ein Abend in Wien of een spetterende NYE Deluxe-fuif.

Aan het eind van de winter slaan de Oostendse cultuurpartners (Theater aan Zee,  De Grote Post , kleinVerhaal en KAAP) voor de achtste keer de handen in elkaar voor het Chambres d’O. Noteer 4 en 5 februari met stip in de agenda voor dit gezellige huiskamerfestival.

Winters Filmfestival Oostende

Eind januari kan het lokaal heel gezellig worden aan de kust. Filmfestival Oostende zorgt voor brede opklaringen en een plaatselijk warmtefront met heerlijke filmvertoningen. Met andere woorden, uitstekend cinemaweer! De eerste echte wintereditie van FFO belooft een gezellig stadsfestival te worden voor jong en oud.

Naast het aanbod in Kinepolis, kan je dit jaar namelijk ook in CC De Grote Post terecht voor een flinke dosis films. Warm je dus op voor een negendaags filmfeest vol straffe avant-premières, het beste van de Vlaamse cinema en een filmparcours gecureerd door de Master Natali Broods.

De vijftiende editie van Filmfestival Oostend vindt plaats van 27 januari tot en met 4 februari. Het volledige programma is beschikbaar vanaf 22 december.

Alle info en gratis download van handig Winterwandelplan: www.winterinoostende.be