Kursaal Classics ziet het groots

Posted on Posted in Kursaal (exploitatie), Oostende - De Stad aan Zee

Het Kursaal is een mythische plaats met een boeiend verleden dat teruggaat tot in de negentiende eeuw. In de periode 1852-1914 speelde het Kursaal een belangrijke rol in het Belgische klassieke muziekleven. In de twintigste en eerste decennia van de eenentwintigste eeuw heeft de muziekprogrammering zowat alle watertjes doorzwommen. In die veelheid komt er vanaf seizoen 2019 – 2020 een focus op symfonische muziek. Een coherente kleurrijke reeks ‘Classics’ staat op de affiche met als speerpunten de presentatie van de beste Belgische symfonische orkesten, dirigenten en solisten die het publiek meevoeren en een repertoire dat onder de huid kruipt.

De magie van het orkest

De focus op symfonische en concert muziek – waarbij het grote standaardrepertoire van de 19e en 20 e eeuw aan bod komt – krijgt in de eerste editie gestalte via het Symfonieorkest Vlaanderen (SOV), Antwerp Symphony Orchestra (ASO, heette vroeger deFilharmonie), Orchestre Philharmonique Royale de Liège (OPRL) en nieuwkomer in het landschap Casco Phil (CP).

Speciale concerten

Naast de reeks van zes reguliere concerten zijn er nog twee speciale concerten. Een familieconcert van Symfonieorkest Vlaanderen en een Nieuwjaarsconcert van Belgian National Orchestra.

Conservatorium

In samenwerking met het Conservatorium aan Zee wordt op drie van de zes concerten een voorprogramma gepresenteerd. De band met het Oostendse muziekonderwijs en de concrete muziekopleiding lijkt ons onontbeerlijk. En wie geïnteresseerd is in wat context en meer diepgang, wordt uitgenodigd op de inleidingen tot de concerten die drie kwartier vooraf plaatshebben. Dit op 13 oktober, 23 februari en 22 maart.

Tickets en info

Huidige abonnees kunnen vanaf vrijdag 31 mei tot en met 16 juni hun bestaande abonnement verlengen bij Toerisme Oostende . Verkoop voor de nieuwe abonnementen en losse concerten gaat van start op dinsdag 18 juni 2019. Tickets aankopen kan bij Ticketmaster (telefonisch en online) en bij Toerisme Oostende. Meer info op www.kursaaloostende.be/kursaalclassics

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.