Stad Oostende zet 14.000ste cursist Oostende@internet in de bloemetjes

Posted on Posted in Digitalisering & ICT, Oostende - De Stad aan Zee

Het project Oostende@internet bestaat ondertussen al 21 jaar. Op vrijdag 23 juni 2023 mochten de cursisten van het afgelopen jaar hun diploma in de erehal van het Stadhuis in ontvangst nemen. Het was een speciale ceremonie, want de 14.000ste deelnemer werd in de bloemetjes gezet.

Stad Oostende werkt hard verder aan het dichten van de digitale kloof. Daarom blijft de Stad het initiatief Oostende@Internet ondersteunen. In dit kader mochten de cursisten van het voorbije jaar op vrijdag 23 juni hun diploma in ontvangst nemen in de erehal van het Stadhuis. Het was een uniek moment, want Stad Oostende zette meteen de 14.000ste cursist in de bloemetjes.

Iedereen digitaal mee

Oostende@internet startte in mei 2002 als een samenwerkingsproject tussen Stad Oostende, VDAB, Plassendale nv en de Maritieme Site Oostende. Door de toenemende digitalisering van de maatschappij blijft het belangrijk dat niemand de digitale boot mist. Kunnen werken met een smartphone, een computer en het internet is vandaag belangrijker dan ooit.

Andere initiatieven

De lessen van Oostende@internet zijn zo opgezet dat ze voor iedereen toegankelijk zijn. Naast dit project biedt Stad Oostende nog meer digitale ondersteuning met initiatieven zoals de digidokters, openbare computers, de digipunten en de digitale instuif in de Bibliotheek.

In elk Ontmoetingscentrum kan je terecht voor eerste hulp bij digitale problemen. Er staan digidokters klaar om je te helpen met al je digitale vragen.

Daarnaast kan je elke vrijdagvoormiddag tussen 10.00 en 12.00 uur terecht in de Bibliotheek. Tijdens de digitale instuif krijg je persoonlijke hulp op maat.

Tot slot zette de Stad, in samenwerking met Perspectief, haar schouders onder het project digibanken. In zo’n digipunt kan je terecht met om het even welke digitale hulpvraag. Bovendien heb je er de mogelijkheid om een laptop of tablet uit te lenen.

Je leest er alles over op www.oostende.be/digitaal.