4G-netwerk actief in Oostende!

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee
07-05-13: 4G netwerk Casino Kursaal
Foto: DJI – Het Nieuwsblad

Uitrol van het mobiele, supersnelle 4G-netwerk in Oostende is een feit!

Dat maakte Eerste Schepen Bart Tommelein (Open Vld), bevoegd voor digitalisering, vandaag bekend op de eerste infosessie voor lokale besturen georganiseerd door Belgacom. ‘De komst van het 4G-netwerk in de stad is belangrijk omwille van verschillende redenen. Het is in de eerste plaats een mobiele variant van het supersnel breedbandinternet waarover we via een vaste verbinding kunnen beschikken. Dat betekent dus dat het gebruikscomfort voor zowel toeristen, ondernemers, inwoners en de veiligheids- en stadsdiensten met deze technologie in Oostende sterk zal worden verhoogd’, aldus Eerste Schepen Tommelein (Open Vld).

De uitrol van de 4de generatie van het mobiel internet, 4G, begon eind vorig jaar in acht Belgische steden: Antwerpen, Bergen, Gent, Hasselt, Leuven, Luik, Namen en Waver. De gebieden worden nu gaandeweg uitgebreid en zorgen ervoor dat mobiel surfen, chatten en downloaden tot 10 keer sneller gebeurd dan met het 3G-netwerk.

 

Oostende wordt vanaf vandaag de eerste West-Vlaamse stad waar het 4G-netwerk beschikbaar is. Als Schepen van Digitalisering ben ik dan ook bijzonder verheugd dat Belgacom onmiddellijk gehoor gaf aan mijn oproep. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat Oostende, Stad aan Zee, een ideale testcase wordt voor het 4G-netwerk. Oostende heeft namelijk het specifieke kenmerk van een toeristische kuststad, waar de bezoekersaantallen tijdens de zomermaanden spectaculair toenemen. Met de komst van het Proximus 4G-netwerk kunnen die gebruikers onder meer  video’s bekijken met een uitstekende beeldkwaliteit, sneller gegevens downloaden of uploaden, etc. Kortom, een belangrijke digitale ontwikkeling voor onze stad’, besluit Bart Tommelein (Open Vld).

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.