5.000 vierkante meter zonnepanelen op stadhuis en sportcentra

Posted on Posted in Energie 2016 - 2018, In de pers


Het Nieuwsblad – Dominique Jauquet | De oproep van minister van Energie (en Oostendenaar) Bart Tommelein (Open VLD) om meer zonnepanelen te plaatsen, is ook in zijn eigen stad niet onopgemerkt voorbij gegaan. Het stadsbestuur plaatst 5.000 vierkante meter zonnepanelen op het stadhuis en twee sportcentra. 

De gemeenteraad keurde een nieuw Energiezorgplan goed. Het stadsbestuur investeert 2 miljoen euro om in acht stadsgebouwen energiebesparende maatregelen uit te voeren.

“In totaal gaat het om zestien investeringen in onder andere het stadhuis, sportcentrum De Spuikom, sportcentrum Mr. V-Arena, de stedelijke werkhuizen, het gebouw van de reinigingsdienst, en de bibliotheek”, zegt schepen van Energie Tom Germonpré (SP.A).

Een van de projecten is het plaatsen van in totaal 5.000 vierkante meter zonnepanelen op het stadhuis, De Spuikom, en de Mr. VArena.

Tot grote tevredenheid van Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open VLD). Die lanceerde recent het Zonneplan met een oproep naar overheden, bedrijven, organisaties, en burgers om te investeren in zonnepanelen. “Uiteraard ben ik tevreden dat de stad Oostende het voorbeeld geeft. Dankzij de zonnepanelen zal de energiefactuur van de stad verminderen, wat positief is voor de begroting, die binnen de bevoegdheden van onze partij zit. Ik heb intussen al rond de tafel gezeten met burgemeester Johan Vande Lanotte om de mogelijkheden in andere stadsgebouwen te onderzoeken. Ook met Marc Coucke was er al een gesprek rond het nieuwe KVO-stadion en we denken ook aan de Sleuyter Arena en andere gebouwen van het AGSO. We hopen dat andere overheden, bedrijven en bewoners het voorbeeld van Oostende volgen”, aldus minister Tommelein. Met het nieuwe Energiezorgplan wil het stadsbestuur verder inzetten rond hernieuwbare energie.

“Oostende neemt al een al een enkele jaren een voortrekkersrol. Denk maar aan de activiteiten van de haven in de offshore-sector, maar ook aan de inspanningen van EOS ( autonome gemeentebedrijf energiebesparing Oostende). Intussen hebben we al 15,5 miljoen euro geleend aan Oostendenaars die investeren in energiebesparende ingrepen in hun woning, en voerden we al 6.000 energie-audits uit. Op dit elan willen we doorgaan”, besluit schepen Germonpré.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.