Oostende - De Stad aan Zee

Aantal bouwaanvragen in Oostende gestegen

Bart Tommelein - Vlaams Parlement 2012
Bart Tommelein, Eerste Schepen Stad Oostende

Het aantal vergunningsaanvragen in Oostende is in 2013 gestegen. Waar in 2012 nog 538 nieuwe dossiers werden ingediend, zit men voor 2013 voorlopig al boven de 600 dossiers.  Volgens Eerste Schepen Bart Tommelein (Open Vld), bevoegd voor Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw is de stijging vooral te wijten aan de nieuwe verkaveling ‘t Baanhof waarbij meer dan 300 loten bestemd zijn voor ééngezinswoningen maar ook aan de impulsen die het stadsbestuur geeft voor renovatiewerken.

Het aantal nieuwe aanvragen voor stedenbouwkundige vergunningen in Oostende is in 2013 reeds gestegen tot 612 ingediende dossiers. Het gaat om 33 aanvragen voor nieuwbouwmeergezinswoningen, 82 nieuwbouw eengezinswoningen, 354 verbouwingswerken en zo’n 166 industriedossiers en andere werken. Ook het aantal openbare onderzoeken, waarbij aanpalende eigenaars eventueel bezwaar kunnen indienen, steeg reeds van 140 naar 189. Het aantal bouwmisdrijven daalde van 12 naar 9 dossiers.

Schepen Tommelein (Open Vld): ‘We zijn als stadsbestuur alvast tevreden met deze algemene stijging. Dit toont ook aan dat de woonkwaliteit in onze stad erop vooruit gaat. In de toekomst willen we alvast met de oprichting van een cel handhavingsbeleid strikter toezien op stedenbouwkundige overtredingen maar willen we als stad ook kansen bieden voor alternatieve woonvormen zoals kangoeroewonen of cohousing.’

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.