Bart Tommelein eerste afvaller in ‘The Masked Singer’: “Toch al veel complimenten gekregen”

Posted on Posted in In de pers

KW.BE // Op VTM werd vrijdagavond de eerste aflevering van The Masked Singer uitgezonden. Acht kandidaten zitten er verstopt in een pak en brengen er een song. Aan de kijker en de jury om te achterhalen wie er schuilgaat in de pakken. De Oostendse burgemeester Bart Tommelein was de eerste afvaller. “Ik heb genoten van mijn deelname, maar ik heb ook afgezien in dat immense monsterpak.” Jammer dat Bart Tommelein meteen al gewipt werd, want ook ‘Sexy als ik dans’ zat nog in zijn repertoire.

Vrijdagavond ging het VTM-programma The Masked Singer van start en toen de eerste afvaller zijn ‘monsterkop’ mocht afzetten bleek Open VLD-burgemeester Bart Tommelein schuil te gaan in het pak. “Ik werd vorig jaar al aangezocht om deel te nemen. Ik heb er wel even moeten over nadenken, maar heb uiteindelijk toch toegehapt. Ik heb natuurlijk een drukke agenda, maar ik liet met uiteindelijk toch overhalen. Het programma is een succes in het buitenland en voor mij was het de kans om eens op een groot podium te mogen zingen. Iedereen weet wel dat ik nogal muzikaal ben, maar dit keer lag het niveau zeer hoog. Ik werd ook begeleid door professionele zangcoaches en choreografen. De muzikanten pasten ook de muziek aan naar mijn vermogen.”

Meer tijd om te oefenen door corona

Ook thuis moest Bart Tommelein heel wat oefenen. “En op dat moment kwam de corona-lockdown me niet slecht uit. Ik zat sowieso al meer thuis, dus kon ik daar oefenen. Want ik moest in totaal vier liedjes voorbereiden.” Vrijdagavond bracht de Oostendse bard ‘Leef’ van André Hazes. “Maar een liedje als Alexandrie Alexandra van Claude François inoefenen vergt wel wat tijd. Ook ‘Sexy als ik dans’ heb ik ondertussen in de benen.”

Enkel zijn echtgenote en kabinetschef waren op de hoogte, de kinderen wisten van niks. De geheimhouding is natuurlijk het cruciale punt van dit hele programma. Eén keer had hij zich bijna versproken, maar ook nu nog houdt Bart Tommelein de lippen stijf op elkaar. “Ik heb de andere zeven kandidaten tijdens de opnames in juni leren kennen natuurlijk. Wel, er zitten daar enkele grote kleppers bij. En met sommige heb ik ook tijdens de opnames al een band opgebouwd.”

Na een opnamedag was ik ’s avonds vier kilogram afgevallen

Het muzikale had Bart Tommelein vrij snel onder de knie, maar de pakken waarin de deelnemers gestouwd worden, zijn letterlijk zwaar om dragen. “Na een opnamedag was ik ’s avonds vier kilogram afgevallen. Je zweet enorm in die pakken.” Wat gisteren ook bleek toen Bart Tommelein zijn monsterhoofd mocht afzetten. “Die kop is nog het moeilijkste. Die is zwaar en met een soort fietshelm op je hoofd bevestigd.”

Supporteren voor E. Gistel en KV Oostende

Zaterdagmorgen stond Bart Tommelein langs de zijlijn te supporteren voor zijn zoon die bij E. Gistel voetbalt. “Deze namiddag ga ik naar KV Oostende, nu vuur ik mijn zoon en zijn vrienden aan. Ik heb hier ook al heel wat positieve reacties gekregen. Zelfs gisterenavond al. Ik vreesde er eerlijk gezegd wat voor, want als politicus krijgen wij de jongste tijd niet al te veel complimenten.”