Belastingvrijstelling voor tijdelijke terrassen Adolf Buylstraat

Posted on Posted in Begroting & Financiën, Oostende - De Stad aan Zee

De handelaars in de Adolf Buylstraat zullen volgende zomer geen belasting moeten betalen voor hun tijdelijke terrassen. Een evidente keuze volgens het stadsbestuur, dat handelaars zo goed mogelijk wil ondersteunen bij wegenwerken.

De Adolf Buylstraat wordt in de loop van 2020-2021 volledig heraangelegd. Niet enkel de straat zelf krijgt een make-over, maar ook de riolen en andere nutsvoorzieningen zoals water en gas worden volledig vernieuwd. Hierdoor is het nodig dat alle handelaars hun terras in de straat afbreken tegen 27 januari 2020.

Tijdens de zomerperiode zal er asfalt liggen in de Adolf Buylstraat waardoor de handelaars in juli en augustus toch tafels en stoelen buiten kunnen plaatsen. De terrassen zelf kunnen er nog niet staan gezien de rioleringswerken starten in september 2020. Het stadsbestuur besliste om voor de periode juli-augustus een belastingvrijstelling te verlenen aan de handelaars voor hun tijdelijke terrassen. Een evidente keuze volgens het stadsbestuur, dat handelaars zo goed mogelijk wil ondersteunen tijdens de geplande werken.

Het einde van de werken is gepland voor juni 2021.