Viceminister-president en Vlaams minister 2016 - 2018

Boekvoorstelling Relikwie van Bart Debbaut

Posted

imageMet ‘Relikwie’ heeft Bart Debbaut opnieuw een schitterend boek geschreven. Ik ben fan. Jij ook?

Ik had de eer om tijdens de voorstelling van het nieuwe boek ‘Relikwie’ van Bart Debbaut mijn persoonlijke reflecties te mogen geven. Ik ben al jaren fan van zijn boeken. ‘De Facebookmoorden’ bijvoorbeeld heb ik verslonden. Met ‘Relikwie’ heeft Bart Debbaut opnieuw een schitterend boek afgeleverd. Het is een razend spannend verhaal waarin je als lezer onmiddellijk wordt meegezogen, niets is wat het lijkt. Tegelijk is het boek heel herkenbaar én actueel.

Het boek handelt over een jonge vrouw Sandra die, om aan de dagelijkse sleur te ontsnappen, een onzeker liefdesavontuur begint met een aantrekkelijke weduwnaar. Natuurlijk beseft Sandra dat ze zich door vreemd te gaan op glad ijs begeeft. Ze voelt zich schuldig. Ze wil haar gezinsleven niet op het spel zetten. De auteur beschrijft met veel oog voor detail de tegenstrijdige gevoelens van zijn personage. Hoe ontsnap je aan de dagelijkse sleur? Door toe te geven aan een coup de foudre, want monogamie is tegennatuurlijk? Of door te blijven werken aan de relatie, liefde is nu eenmaal een werkwoord?

Terwijl Sandra zit laat verleiden door haar nieuwe minnaar en geniet van de gevoelens van prille verliefheid, is er in de buurt een seriemoordenaar actief die elk moment kan toeslaan. Bij zijn eerste moord kent hij nog gevoelens van twijfel, maar die verdwijnen snel. En hij is goed voorbereid. Wat drijft hem? Wat zijn zijn motieven? Is hij als moordenaar geboren of heeft een bepaalde gebeurtenis er hem toe gedreven? Voor de moordenaar draait alles rond macht. Een gevoel waaraan hij verslaafd geraakt als aan een drug.

De grote vraag is natuurlijk hoe dit verder zal aflopen? Als lezer kom je terecht in een rollercoaster van menselijke emoties. En hij slaagt er op meesterlijke wijze in de spanning op te bouwen naar een climax. Ik kan het boek iedereen aanraden. Het boeit tot de laatste pagina.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.