Bronzen beeld van Marvin Gaye verhuist naar het Feest- & Cultuurpaleis

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee, Toerisme

Shoppingcenter zet opnieuw extra in op beleving.

Het bronzen beeld van een pianospelende Marvin Gaye, ontworpen door kunstenaar Charles Dumoulin (1952-2019), verhuist naar de Oostendse binnenstad. Vanaf maandag 12 december 2022 kunnen alle Oostendenaren het kunstwerk bewonderen in het Feest- & Cultuurpaleis.

Björn Anseeuw, Voorzitter NV Eko: “Marvin Gaye is onlosmakelijk verbonden aan onze stad. Als eigenaar van het beeld zijn we dan ook heel blij met de verhuis naar het Feest- & Cultuurpaleis. Dankzij deze samenwerking wordt het beeld voortaan dagelijks toegankelijk voor alle inwoners en fans van onze stad.”

Bart Tommelein, Burgemeester Oostende: “Oostende is een stad met vele kwaliteiten. Naast gastronomie, overnachten en shoppen is ook cultuur een belangrijke pijler. In de muzikale reis van Marvin Gaye kreeg Oostende een speciaal plekje, die we enkele jaren terug al verwerkten in een unieke Marvin Gaye Midnight Love Tour. De verhuis van dit kunstwerk kadert in een nog betere zichtbaarheid van onze muzikale ster in het Oostends stadsbeeld.

Het kunstwerk was sinds jaar en dag te zien in Kursaal Oostende, vanwaar het dus verhuist naar de binnenstad.

Peter Craeymeersch, Directeur Toerisme Oostende: “Het beeld werd destijds feestelijk ingehuldigd in ons Kursaal. We zijn trots dat we vele jaren het kunstwerk hebben mogen tentoonstellen aan onze honderdduizenden bezoekers. Dankzij de verhuis naar het Feest- & Cultuurpaleis wordt het beeld nóg meer deel van de publieke ruimte en kunnen dus nog meer bezoekers het unieke verhaal van Marvin Gaye ontdekken.”

Het Feest- & Cultuurpaleis in Oostende bleef ook afgelopen jaren de perfecte shoppingplek voor toeristen en Oostendenaren. Met de komst van het kunstwerk zet het shoppingcenter nog meer in op beleving.

Dominique Desmeytere, Business Development Manager Ceusters: “Dit is een bijzondere dag voor ons shoppingcenter. We kunnen een echt Oostends icoon presenteren die we bovendien een ereplaats geven. Het kunstwerk is voortaan dagelijks te bewonderen en we hebben binnenkort nog een pak andere plannen rond het werk. Die maken we later bekend.“