CommunicatieOostende - De Stad aan Zee

Burgemeester roept op om niet noodzakelijke evenementen in Oostende uit te stellen

Deze ochtend werd beslist om alle evenementen waarop meer dan 1.000 aanwezigen zijn in één ruimte af te gelasten. Burgemeester Bart Tommelein roept organisatoren nu op om waar mogelijk ook andere evenementen in Oostende uit te stellen of te annuleren.

Stad Oostende wil de risico’s in de strijd tegen het coronavirus (COVID-19) zoveel mogelijk beperken. Op vraag van de Federale Regering besliste de provinciegouverneur deze ochtend om alle indoorevenementen waar 1.000 of meer mensen aanwezig zijn over heel West-Vlaanderen te verbieden.

Stad Oostende volgt deze richtlijn uiteraard op: zo werd er eerder vandaag beslist om Zilverrock, het festival voor senioren dat normaal volgende week maandag zou plaatsvinden in het Kursaal uit te stellen. Ook het Kursaal Oostende besliste in overleg met de Stad om alle evenementen tot en met 31 maart 2020 te verplaatsen naar een latere datum.

Gezond verstand

Burgemeester Bart Tommelein roept nu ook op om tot eind maart alle niet noodzakelijke evenementen in Oostende uit te stellen of af te zeggen. “Conform het advies van de provinciegouverneur en de regering verbieden we enkel de activiteiten boven de 1.000 aanwezigen. Maar we vragen wel aan alle organisatoren en verenigingen om gezond verstand aan de dag te leggen. In de huidige omstandigheden willen we gezondheidsrisico’s zo veel mogelijk voorkomen. Ook volle zalen en drukke ruimtes met minder dan 1.000 aanwezigen zouden we tot eind maart beter vermijden.”

Stad Oostende vraagt aan alle organisatoren die op basis van deze oproep een evenement schrappen of verplaatsen, dit te laten weten via communicatie@oostende.be.

Geen stadsevenementen

Uit voorzorg beslist Stad Oostende zelf om alle eigen evenementen waar veel mensen samen komen, ook met minder dan 1.000 aanwezigen, te annuleren. Zo zal bijvoorbeeld het Feest van de Sport, waarop de Oostendse sportlaureaten gehuldigd worden, nu vrijdag niet doorgaan. Ook de geplande jobdag voor jobstudenten dit weekend zal niet kunnen plaatsvinden. Alle diensten van Stad Oostende bekijken momenteel hun activiteitenkalender voor de maand maart en communiceren zo snel mogelijk over de annulatie of het uitstel van die evenementen.

Stad Oostende verzamelt alle info en updates over de maatregelen tegen het coronavirus in Oostende op www.oostende.be/coronavirus.