Minister Tommelein poseert samen met andere mensen voor windmolen

Cartoons aan windmolens

Posted on Posted in Energie 2016 - 2018, In de pers

Gazet van Antwerpen I In Olen zien de masten van twee windturbines er voortaan net iets leuker uit. Ze werden gepimpt met cartoons.

Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open VLD) zakte gisteren af naar Olen om het resultaat te bekijken. “Het is niet de eerste keer dat ik voor windmolens in Olen ben, de gemeente speelt dan ook al jaren een voortrekkersrol.”

Energie stond in 2015 centraal op de Olense Kartoenale. Op die manier beschikte het gemeentebestuur over een reeks grappige tekeningen rond het thema.

Het plan rijpte om twee prenten uit te vergroten en tegen de mast van de twee windturbines te kleven. “De inwoners van Olen hebben de cartoons mogen kiezen”, zegt schepen van Cultuur Riet Smits (O1). De Olenaars kozen voor cartoons van Musa Gumus uit Turkije en ­Burkhard Fritsche uit Duitsland. “We zijn erg tevreden met het resultaat. De saaie grijze palen worden flink opgeleukt. De ene cartoon is zichtbaar voor het autoverkeer op de Sluizenweg en de Industrielaan. De tweede zal vooral bij de schippers en de fietsers die langs het jaagpad rijden in het oog springen en hopelijk voor een glimlach zorgen.”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.