Oostende - De Stad aan Zee

Commissie Digitalisering van start

Posted
Smart City
© Smart City

Op maandagavond 24 februari vond de installatievergadering van de gemengde gemeentelijke commissie Digitalisering plaats. De commissie is samengesteld uit 12 vertegenwoordigers van de politieke fracties en 12 leden van belanghebbende organisaties en individuen en zal advies verlenen over het digitale beleid van de stad.

De eerste commissievergadering van maandag 24 februari focuste zich hoofdzakelijk op het digitaal actieplan van de stad en de verschillende beleidsdoelstellingen die in het meerjarenplan werden opgenomen. Commissievoorzitter en Eerste Schepen Bart Tommelein (Open Vld) is tevreden over de start van de commissie: ‘Dankzij de inspraak van verschillende organisaties kunnen we met de commissie op een ruimer draagvlak rekenen voor ons digitaal beleid.

We willen van Oostende een Smart City maken waarbij digitale dienstverlening centraal staat. Enkele projecten, zoals de livestreaming van de gemeenteraad en het digitaal loket, werden door de commissie met veel sympathie onthaald. Maar samen met de commissie willen we ook streven naar het dichten van de digitale kloof en de uitrol van performante mobiele netwerken. Oostende gaat dus voluit digitaal.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.