Constructief overleg met organisator Breakwater-festival en politie

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee, Politie

Vanmorgen had burgemeester Bart Tommelein een constructief overleg met de organisatoren van het Breakwater-festival en de politie van Oostende. “We bekijken samen hoe we ervoor kunnen zorgen dat dit evenement in de toekomst zonder incidenten verloopt. Veiligheid is en blijft een absolute prioriteit” zegt de burgemeester.

Het Breakwater-festival in de Victorialaan werd zaterdagavond op vraag van de organisatie stilgelegd door de politie. De mensen die instonden voor de security op het festival hadden via het nummer 101 om hulp gevraagd omdat de veiligheid ernstig in gedrang kwam. In samenspraak met de organisatoren werd het muziekoptreden stilgelegd en de site ontruimd.

Burgemeester Bart Tommelein organiseerde vanmorgen een overleg in het stadhuis met de organisatoren en de politie. “We hadden samen een constructief gesprek. We hebben alles op een rijtje gezet en besproken hoe we ervoor kunnen zorgen dat dit evenement in de toekomst zonder incidenten kan verlopen. Dit is immers een gedeelde bezorgdheid van het stadsbestuur, de organisatoren van het festival en de politie” aldus de burgemeester. “Na de zomer zullen we opnieuw bijeenkomen om verdere afspraken te maken. Onze Oostendse jeugd moet in optimale omstandigheden kunnen feesten. Op veiligheid doen we geen toegevingen, dat is en blijft een absolute prioriteit.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.