Oostende - De Stad aan Zee

Cursisten Oostende@Internet ontvangen diploma

Posted

Digitalisering: Oostende @ internet
Oostende @ internet

Meer dan 200 cursisten ontvingen op zaterdag 21 december in het Oostendse stadhuis hun diploma uit handen van Eerste Schepen Bart Tommelein (Open Vld). Dit deden ze na deelname aan verschillende opleidingen uit het aanbod van Oostende@Internet. Ze volgden onder meer cursussen omtrent het basisgebruik van computer en internet, het gebruik van iPads, Windows 8, sociale netwerken zoals facebook en twitter en tot slot Google Apps.

Het is alvast de ambitie van bevoegd Schepen Bart Tommelein (Open Vld) om het project komende jaren te verruimen. Schepen Tommelein: ‘In het meerjarenplan 2014-2019 hebben we de keuze gemaakt om bijkomende middelen voor het project Oostende@Internet in te zetten. We komen daarmee op een totaalbudget van 60.000 euro. Bovendien willen we in de toekomst ook nieuwe spelers tot het project toelaten die desbetreffende cursussen aanbieden. Dankzij deze verruiming kunnen we de digitale kloof in de stad verder dichten.’

Ook de computerinfrastructuur van het project in de ontmoetingscentra zal in de eerste helft van 2014 worden vernieuwd.

Wie zich wil inschrijven voor een introductiecursus kan terecht bij CBE open-school op dinsdag- en vrijdagnamiddag tussen 14u en 16u op tel. 059/80.18.83. Voor alle andere cursussen kan men terecht bij CVO DE AVONDSCHOOL op tel.  059/700.710 of via www.oostende-internet.be.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.