Digipunt opent in Stadhuis

Posted on Posted in Burgerzaken, Communicatie, Oostende - De Stad aan Zee

Stad Oostende en Perspectief leveren samen grote inspanningen om de digitale kloof te dichten. Binnenkort opent er een digipunt in de inkomhal van het Stadhuis waar mensen terecht kunnen voor hulp met hun digitale uitdagingen.

In samenwerking met heel wat partners in Oostende doen de Stad en Perspectief inspanningen om ervoor te zorgen dat alle inwoners de aansluiting met de steeds sneller gaande digitale trein niet missen. Op die manier dichten we samen de digitale kloof.

Samenwerking met Perspectief

Samen met de projectvereniging Perspectief richtte de Stad enkele digipunten op verspreid over Oostende. In deze punten helpen ‘E-buddies’ burgers met al hun digitale vragen. Ook voor informatie over het inschrijven in opleidingen rond digitale basisvaardigheden kan je bij het digipunt terecht. Bovendien bestaat ook de mogelijkheid om kosteloos een laptop of tablet uit te lenen.

Daarbovenop kan je in sommige digipunten kosteloos documenten printen of inscannen. De aanwezige E-buddies zorgen voor voldoende begeleiding. Op die manier streven de Stad en Perspectief naar gelijkheid van kansen bij digitale toegang en -vaardigheden.

Voor meer informatie over Perspectief kan je surfen naar www.wehelpengraag.be.

Digipunt opent in het Stadhuis

Vanaf dinsdag 21 maart 2023 opent het digipunt in de lokettenzaal van het Stadhuis. Mensen kunnen er elke dinsdagnamiddag tussen 13.00 en 16.30 uur terecht voor al hun digitale vragen. Deze projecten kwamen tot stand met de financiële steun van Vlaanderen en Europa.

“Digitalisering gaat razendsnel, maar niet iedereen heeft de digitale hulpmiddelen en vaardigheden om mee te zijn. Met de opening van dit digipunt willen we hieraan tegemoetkomen en een antwoord bieden aan Oostendenaars met digitale vragen. Dit staat ook zo in ons bestuursakkoord ‘Allemaal Oostendenaar’. We willen mensen die nog niet helemaal mee zijn in de digitale wereld informeren en op weg helpen”, legt burgemeester Bart Tommelein uit.

“Met dit digipunt kunnen we alle Oostendenaars uit de buurt die het willen toegang bieden tot de digitale technologie. Zeker ook de doelgroep die hulp nodig heeft om te kunnen doorgroeien op of naar de arbeidsmarkt. Hiervoor staan zelfs mensen ter beschikking om bijstand te bieden via een buddy-systeem”, zegt schepen Verkeyn.

“De lokettenzaal is de drukst bezochte plaats van het stadhuis en het voornaamste contactpunt voor de Oostendenaar. We streven naar een maximale deelname aan de samenleving en willen hierbij niemand achterlaten. Het nieuwe digipunt is een grote meerwaarde voor de burgers en door de centrale locatie makkelijk te vinden”, voegt schepen Bhatti nog toe.

Je vindt andere digipunten in Oostende:

  • De Clarahoeve – Perspectief, Stuiverstraat 401
    ​Elke maandag-, donderdag- en zaterdagvoormiddag tussen 9.00 en 12.00 uur
  • Campus Edith Cavell, Edith Cavellstraat 15
    ​Elke woensdagvoormiddag tussen 9.00 en 12.00 uur
  • Sociale kruidenier Antenne, Torhoutsesteenweg 291
    ​Elke donderdagnamiddag tussen 13.00 en 17.00 uur

Digidokters

De digipunten vormen een goede aanvulling voor de bestaande stedelijke initiatieven. Eerder kon je al in enkele ontmoetingscentra terecht. In de OC’s ’t Kasteeltje, De Boeie en De Schelpe helpen de ‘digidokters’ je op weg met al je digitale problemen.

Tot slot ben je elke vrijdagvoormiddag welkom in de Bibliotheek voor persoonlijke hulp tijdens de digitale instuif. Voor meer info kan je een mail sturen naar bibliotheek@oostende.be.