‘Dikke Mathille’ keert na restauratie terug naar huidige locatie

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee, Stadsvernieuwing

Het College van Burgemeester en Schepenen van Oostende heeft vandaag beslist om het beeld ‘De Zee’ van Georges Grard, in de volksmond ‘Dikke Mathille’, te laten liggen op de huidige locatie. Het kunstwerk zal wel grondig gerestaureerd worden en daarna op dezelfde locatie teruggeplaatst worden.

“De laatste weken werd duidelijk dat het voor een aantal Oostendenaars onoverkomelijk is om het beeld ‘De Zee’ van Georges Grard, terug te plaatsen op de oorspronkelijke locatie aan het Kursaal. We vinden dat er echter grotere uitdagingen zijn voor de stad, daarom deze beslissing. We wensen daarmee de polemiek rond het verplaatsen van het kunstwerk te beëindigen” aldus schepen Björn Anseeuw.

Het is intussen heel duidelijk dat dit beeld veel mensen nauw aan het hart ligt. De plannen om ‘Dikke Mathille’ grondig te laten restaureren en volledig in ere te herstellen, worden dan ook onverkort voortgezet. Ze moet daarvoor tijdelijk verplaatst worden, maar zal nadien dus meteen op de huidige locatie teruggeplaatst worden. Ook de zichtbaarheid van het kunstwerk wil het stadsbestuur verbeteren, door de hagen rondom in te korten.

“Het belangrijkste voor ons is dat ‘Dikke Mathille’ in ere hersteld wordt. Dat is altijd ons doel geweest. Het beeld heeft een heel grondig onderhoud nodig. Dat zal er zo snel mogelijk komen. En daarna plaatsen we het terug op de huidige locatie” besluit schepen Björn Anseeuw.