ECONOMISCH HUIS OOSTENDE REIKT CHEQUES UIT AAN WINNENDE ONDERNEMERS OOSTENDE FONKELT

Posted on Posted in Economisch Huis, Oostende - De Stad aan Zee

Begin januari raakten de winnaars van Oostende Fonkelt, de kerstversieringswedstrijd van Stad Oostende, bekend. Vandaag 10 februari ontving de top drie van de categorie ondernemers hun cheque van het Economisch Huis Oostende.

De afgelopen kerstperiode vond de eerste editie van de kerstversieringswedstrijd Oostende Fonkelt plaats. 172 deelnemers, waaronder 58 in de categorie ondernemers, versierden hun gevel, voortuin of etalage zo origineel en sfeervol mogelijk. Met succes, want in totaal stemden meer dan 3.000 Oostendenaars voor hun favoriete kerstversiering, waarvan maar liefst 1.309 stemmen voor de categorie ondernemers. Op basis van de stemmen van het publiek en de punten van de jury viel binnen elke categorie de top drie in de prijzen.

Die top drie van de ondernemers is Herenkapper Vic, Colora Oostende en Bistro Waterfront geworden. Zij kwamen speciaal uit de hoek en toverden hun etalage of ingang van de zaak om in een feeërieke kerstsfeer. Voorbijgangers kregen originele taferelen te zien met onder andere gebruik van kappersbenodigdheden zoals kam en schaar, zelfgemaakte versiering op basis van verfpotten en behangpapier en een uitnodigende, fonkelende ingang van de zaak.

Schepen van Ondernemen Charlotte Verkeyn: “Het was fijn om te zien hoeveel ondernemers hun zaak op een originele en sfeervolle manier in de kijker hebben gezet en voor extra beleving bij de lokale handelaars hebben gezorgd. Ik wil alle deelnemende ondernemers dan ook bedanken voor hun inzet.”
In aanwezigheid van burgemeester Bart Tommelein en schepen van Ondernemen Charlotte Verkeyn kregen de ondernemers hun cheque overhandigd van het Economisch Huis Oostende.
Herenkapper Vic stond op de eerste plaats en kreeg zo een cheque ter waarde van 2.500 euro. Colora Oostende (tweede plaats) en Bistro Waterfront (derde plaats) kregen respectievelijk 1.500 euro en 1.000 euro van het Economisch Huis Oostende. De prijs is een extra duwtje in de rug voor de ondernemers, die net als velen, er een moeilijke coronaperiode hebben opzitten.

Burgemeester Bart Tommelein: “Deze wedstrijd is voor handelaars de ideale manier om hun eigen zaak op een creatieve en originele manier in de kijker te zetten. Met dit soort acties brengen we de Oostendenaar en de lokale handelaar dichter bij elkaar. We hopen bij de volgende editie nog meer mensen warm te krijgen voor deze actie, zodat we onze Stad aan Zee opnieuw laten schitteren tijdens de kerstperiode.”