Economisch Huis Oostende trekt met business day nieuwe zaken aan voor de Stad aan Zee

Posted on Posted in Economisch Huis, Oostende - De Stad aan Zee

Het Economisch Huis Oostende ontving op 1 juni heel wat potentiële investeerders en retail- of horecaondernemers. In het kader van het Business Development Plan voor de Stad aan Zee wil het Economisch Huis Oostende kwalitatieve zaken aantrekken die een aanvulling zijn op het huidige aanbod. “Oostende biedt een zee aan mogelijkheden om te ondernemen”, zegt CEO van het Economisch Huis Oostende, Filip Roelandt.

Een veertigtal investeerders en ondernemers uit andere steden waren op 1 juni te gast op de Business Day van het Economisch Huis Oostende. “Het doel is nog meer nieuwe, innovatieve en trendy zaken, die een aanvulling op het huidig aanbod van Oostende kunnen zijn, aantrekken om zo van de Stad aan Zee dé place to be op vlak van retail en horeca te maken”, zegt schepen van Ondernemen Charlotte Verkeyn.

Geïnteresseerden kregen alles te horen over ondernemen in Oostende. Charlotte Verkeyn (Schepen van Ondernemen), Bart Tommelein (burgemeester Oostende), Peter Craeymeersch (directeur Toerisme Oostende) en Filip Roelandt (directeur Economisch Huis Oostende) lichtten in de Venetiaanse Gaanderijen toe wat Oostende te bieden heeft en hoe het Economisch Huis Oostende het ondernemen in Oostende ondersteunt en faciliteert. Daarna volgde nog een rondleiding die alle troeven van de stad belicht.

Filip Roelandt, directeur van het Economisch Huis Oostende: “Om de handel en horeca in Oostende te versterken, zijn we de voorbije maanden de handelskernen van verschillende centrumsteden gaan bezoeken op zoek naar nieuwe ‘local heroes’ en winkelketens die een toegevoegde waarde voor Oostende zijn. Daar werden we heel hartelijk onthaald door de lokale ondernemers. Je voelt echt dat Oostende in de lift zit.”

Burgemeester Bart Tommelein besluit: “In Oostende valt er altijd iets te beleven. Er zijn unieke winkels waar je kan shoppen en op horecavlak zijn er tal van mogelijkheden. We zijn trots op de verschillende dynamische ondernemers die dagelijks mee bouwen aan een bruisend Oostende. Samen met het Economisch Huis willen we hen echt ten volle ondersteunen, en met Toerisme vzw trekken we voor hen de nodige klanten aan naar onze stad aan zee.”